Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

INSPIROCK

Enjoy the best things to do in Kuala Lumpur with a plan including Taxi Tour

Wednesday, 31 January 2018

PETUA MENYIMPAN DUET

Aku & Tenggiling Kesayangan
Aku & Team Airport King

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Pertama sekali aku memohon maaf jika ada yang rase aku riak atau menunjuk... xde niat aku nak berbuat begitu.. aku cuma nak share teknik2 untuk menyimpan duet dengan korang semua.

89 pcs bermula dari 15 Dec - 31 Jan

Mesti ramai yang terkejut, camner driver teksi boleh simpan byk tuh dalam sebulan lebih ....

Ade lagi sedara sekalian .....

RM100/seminggu - 2 nama

Giler kentang kan ?? Mula2 aku takut gak ... takut x tercapai, tapi ... aku kena gak uji kemampuan diri dengan memaksa diri untuk menyimpan duet.

Komitmen aku ? Hmmm....

Aku ade byk hutang gak sedara sekalian ...

Duet teksi - RM1500
Hutang Family - RM1000/bln (baki RM13000)
Duet ads - RM2000/bln (tolak dr kad)
Hutang Kad - RM1500 (hsbc) / RM3500 (cimb)

Perbelanjaan harian ??? Hahaha... korang pikir ler sendiri. Huhuuuu

Giler punya byk hutang aku .... tapi aku nekad skrg, kena gak selesaikan secepat mungkin.

Bayangkan kalau hutang semua clear .... kompom kaya raya aku .. keh3.

Okies ... berbalik pada cara aku menyimpan.

Mula2 aku simpan duet RM5. Asal aku dpt jer, aku akan simpan masuk dalam tabung.

Aku jadikan duet kertas RM5 haram utk aku gunekan. Aku set target.... berapa lame aku nk simpan.

Mase tuh wife aku nk bersalin .... aku target duet tuh utk persediaan menyambut kelahiran anak.

Alhamdulillah.... aku berjaya kumpul hampir RM2000.

Lepas tuh... aku rase cam sikit sangat amount tuh.

Aku simpan duet RM20 pulak, asalkan aku dapat RM20 .... aku akan simpan dalam tabung.

Aku set target sampai hujung tahun....

• Yuran pendaftaran anak
• Bercuti
• Kelengkapan sekolah anak

Alhamdulillah.... tahun 2017 aku berjaya simpan RM10k.

Macam x percaya jer....

Baki RM4k aku bg pinjam kat sahabat aku yg memerlukan .... waktu tuh dia tgh terduduk.

So, mudah kan ??

Untuk pemandu teksi .... ape kate korang mulakan dengan RM5. Tolong berdisiplin.

Asalkan korang dpt duet tuh, terus korang simpan... x kire laa walaupon sehari tuh sampai 10 keping RM5 korang dapat skalipon.

Mesti korang x cukop target kan kalau dh xleh gune duet tuh... so, korang kena ler sambung kayuh sampai cukop target. Duet RM5 tuh ketepikan.

Kalau aku mampu buat .... takkan korang xleh buat ?

Jangan beri alasan ....

Jangan asyik salahkan orang lain ....

Petua untuk menambahkan rezki ?

Ini yang aku amalkan ....

• Bersedekah - rajen2 laa payung kawan minum.
• Positif - elakkan berkawan dengan kawan2 yg sentiasa berfikiran negetif.
• Elakkan - Judi, Dadah, Maksiat
• Jangan memilih job
• Hepikan Family - Ibu & Bapa, Istri & Anak2.

Jangan asyik keje jer sampai x balik rumah pulak. Huhuuu

Okies ... Selamat Berjaya.

No comments:

Post a Comment