Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

INSPIROCK

Enjoy the best things to do in Kuala Lumpur with a plan including Taxi Tour

Saturday, 6 October 2012

Belok Kiri Tak Salah Jika Langgar Lampu Merah


Salam,

 "Belok kiri walaupon lampu merah", Undang2 baru yang telah di laksanakan di ibukota Kuala Lumpur. DBKL juga telah memasang beberapa papan tanda tertulis "Belok kiri jika tiada kenderaan dan pejalan kaki". 1 inisiatif yang bagus di lakukan oleh pihak berkuasa.

Tapi korang kena ingat, bukan semua tempat okies, hanya untuk beberapa jalan utama di sekitar kuala lumpur sahaja. Keh3. Jangan pulak semua laluan korang blasah belok ke kiri tanpa rasa bersalah. Hehe.

Papan tanda ni biasanya korang boleh jumpe kat Putrajaya, tapi yang berbeza ialah, papan tanda di putrajaya tertulis "Belok kiri jika tiada kenderaan" itu sahaja, kalau ade pejalan kaki korang boleh sondol jer, nanti dapat point boleh redeem kat JPJ. Keh3.

Soklan bodow aku ialah, ianya undang2 yang di tetapkan oleh DBKL, jika JPJ / PDRM nampak korang belok kiri mase lampu merah, korang tetap akan di saman ke ?? 

Jawapan aku : Ikut nasib ler bro. Keh3.

Sebab dalam petikan berita penuh di bawah tidak pulak menyatakan bahawa pihak berkuasa lain seperti PDRM & JPJ bersetuju dengan peraturan itu. Haha.

Sori kay, ni cume andaian aku ... 

Berita penuh dari KOMSO bertarikh 5 Oct 2012 :No comments:

Post a Comment