Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

FOR : DRIVERS

WHATSAPP GROUP


KL Taxi Driver
Whatsapp Group
Terbuka Untuk semua driver teksi budget
Support untuk seluruh Lembah Klang.
Tujuan :
● berkongsi alamat
● berkongsi info trafik
● berkongsi info speed trap / road blok / operasi
● berkongsi maklumat berkenaan teksi

Sila Whatsapp Detail ke +6012 2222 421 :
Nama ( pendek suda ) :
No Hp ( Yg ade whatsapp) :
Jenis Kereta :

===========================================================


TAXI2KLIA.NET - PROJECT TAXI BOOKING


•  Keahlian RM50 sebulan. Bayaran akan di ambil untuk setiap 3 bulan.
•  Ahli akan di beri 3 quota alamat airport / genting.
•  Komisyen :
  1. Pada alamat Special Requests seperti EXORA.
  2. Pada alamat Out Station.
  3. Pada alamat Taxi Tour.
  • Bayaran komisyen akan di tentukan oleh Admin yang buka alamat.
  • Setiap ahli di wajibkan untuk mengikuti setiap Marketing Programme yang akan di tetapkan oleh Admin. Bayaran untuk setiap Marketing Materials akan di tetapkan oleh Admin.

•  Selepas ahli kehabisan quota, dia hanya boleh ambil alamat open.
Contoh :

  • Ahli yang masih mempunyai quota boleh memilih alamat yang di keluarkan sehingga quota habis.
  • Selepas abis quota, driver tidak boleh pilih alamat. Driver kena beri laluan kepada driver lain yang belum habis quota.
  • Jika tiada driver lain yang nak ambil alamat booking tersebut, Admin Jobs akan open kepada public yang mana driver dah abis quota boleh ambil alamat booking tersebut.
  • Alamat Open (Yg Sblm Ni Tolak Quota) yang di ambil oleh driver yang mempunyai quota, tetap akan di tolak quota nya jika ambil alamat tersebut.

•  Alamat booking yang dah di pertanggungjawabkan haruslah di uruskan oleh driver tersebut, andai ada sebarang kecemasan, driver hendaklah cari pengganti supaya alamat itu tidak di sia2kan. Jika tidak dapat pengganti, sila dapatkan bantuan dari admin / ahli lain. Sebarang pertukaran driver hendaklah di maklumkan pada pihak Admin.

•  Syarat tegas yang ahli patut patuhi :

  • Lambat : Jangan sesekali sampai lewat untuk pick up pax. ( Warning )
  • Pax Complaint : Tolong banyak bersabar semasa pick up / sudah pick up. ( Siasatan )
  • Tak Pick Up Pax : Pastikan bila dah ambil booking, ahli kena bertanggungjawab.  ( Siasatan & Denda / Di lucut keahlian )

•  Jika pax minta anda tunggu lebih dari 15 minit dari masa yang di booking, anda di benarkan untuk minta extra charge RM10/30minit. Bergantung pada budi bicara antara pax & driver.


Segala syarat di atas boleh / akan di pinda dari masa ke semasa di atas budi bicara AMT KLTDC.


=======================

APA YANG PERLU DI BUAT BILA TERIMA ALAMAT

  • Pastikan alamat yang di terima adelah same seperti yang di bid. (Alamat, date & time). Jika tidak sama, sila hubungi Admin yang memberi alamat.
  • Sila SMS / Whatsapp / Kol PAX bila anda sudah menerima details pax. Contoh SMS (Hi, My Name Is Saiful,Taxi No HWD3271. I will be pick u up tomorrow @ 6am. May i know how many passengers & luggage?).
  • Jika pax reply dengan x-tra passengers & luggage sehingga tak muat teksi, sila inform Admin.
  • Jika boleh, 1 jam sebelum on the way, sms / kol pax untuk inform yang korang on the way.
  • Jika pax lewat lebih dari 20 Minit, driver berhak untuk charge xtra pada pax, tapi jangan MELAMPAU.
  • Jika pax tidak muncul selepas 30 minit, kol tidak dapat, sms tak reply, anda berhak untuk beredar. Sila inform Admin.
  • Jika anda berlaku kecemasan sehingga tak boleh pick up pax dalam mase 1 jam ke bawah, sila hubungi pax dan bantu pax untuk dapatkan teksi lain seperti : MyTeksi. Sila inform Admin.

No comments:

Post a Comment