Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Monday, 17 November 2014

Bila Membantu Orang Adelah 1 Kesalahan .... ??



Salam,

Ramai yang tanya baru2 ni kenapa KLTDC JV dengan Myteksi.

Dulu bukan main lantang bersuara kata nak boikot myteksi bagai, mane tau sekarang boleh partner dengan Myteksi pulak.

Aku sebenarnya tak payah nak explain bende2 ni semua, sebab ini adelah hak individu. betol tak ??

Tapi itulah sikap manusia yang ingin tahu .... bila tak tau, memfitnah orang pula.

Macam aku dulu ... keh3

ISU Grabcar

Terus terang aku katekan, aku takde masalah dengan grabcar & uber. Selagi mereka menggunakan kenderaan yang mempunyai lesen, mereka berhak untuk berniaga. Ini adelah persaingan perniagaan yang sehat.

Kenapa aku boikot Myteksi ?

Aku tak bersetuju bila Grabcar di satukan dalam apps pengguna dan sampai sekarang aku masih bantah tentang itu. Ini adelah pendapat peribadi aku.

Dan jika korang nak sokongan aku dalam memboikot, aku on jerk. Aku menyokong usaha murni korang agar apps grabcar di keluarkan dari apps pengguna Myteksi.


Tapi jika korang tanya pendapat KLTDC. 

Jawapan Aku Ialah :

KLTDC tiada kena mengena dengan hal ehwal kebajikan pemandu teksi.

MOTTO KLTDC :
1- Membantu driver baru atau lama dalam menambahkan pendapatan.
2- Menyalurkan info2 kepada semua driver
3- Beriadah, Bersosial & Melakukan aktiviti2 sehat bagi melepaskan tekanan bekerja.

Jadi, KLTDC tidak akan sama sekali masuk campur dalam hal2 memboikot grabcar nie.

Ada juga yang bertanya ...

Kenapa JV dengan Myteksi, kenapa bukan dengan kompeni lain ??

Korang raselah ... KLTDC bole JV dengan siapa ??

Siapa KLTDC ni sampai ade kompeni lain yang sanggup nak JV dengan kita ?

Berapa pulak modal KLTDC boleh bayar pada kompeni tersebut ??

Jangan anggap sesuatu tuh dengan mudah, korang patut rase bersyukor kerna Myteksi nak bagi peluang pada KLTDC pakai apps dia supaya Job Distribution yang sebelum ni kami gunakan Whatsapp menjadi lebih mudah jika menggunakan Apps Myteksi.

Sebab: semasa memandu, bukan semua yang pandang whatsapp sehingga alamat banyak yang terbuang. Bila guna apps, akan jadi lebih mudah sebab semasa memandu, driver akan pandang pada teksi apps.

Sebab: Aku nak membantu semua driver meraih pendapatan yang lebih dari sebelum ni. 

Tak payah nak tunggu kenaikkan tambang.

Tak payah nak komen2 pax tak nak bagi xtra

Tak payah pakai meter roket kalau nak tambang lebih.

Biar hotline kami yang selesaikan untuk mendapatkan tambang xtra bagi pihak korang semua.

Sekarang aku nak tanya korang ... salah ke aku buat keputusan untuk JV dengan myteksi demi kebaikkan semua driver KLTDC ??

Korang ingat JV dengan myteksi ni, myteksi bayar aku tiap2 bulan ke ? Kita yang kena bayar servis mereka kay ... 

tapi Alhamdulillah ..... bayarannya tak melampau dan masih mampu kami bayar.

Ape kepentingan Admin ?

Ini perniagaan sedara sekalian, kami Admin tak buat keje percuma.

Bila nama perniagaan, kami admin akan keluarkan modal dahulu untuk buat perlaburan, sebab tuh kami bagi anda trial 3 bulan.

Selama 3 bulan kami Admin akan tanggung segala kos marketing & masa kami.

Jika berjaya, baru kami ada untung ... jika tidak ??? ade korang peduli ?? 

Tentulah tidak  .....

Kami pun tak kesah benda tuh ... sebab niat kami ialah ingin melakukan perubahan dalam industri teksi.

Banyak syarikat2 besar taknak keluarkan modal bagi menambahkan job untuk pemandu teksi, sebab tu semakin lama semakin kurang job yang ada.

Jadi, KLTDC mengambil inisiatif ini untuk membantu ahli2 nya supaya dapat job yang lebih banyak dan lumayan.

Aku same sekali tak kesah korang nak kate ape pon ...

Ape yang aku lakukan untuk kelab adelah untuk kebaikkan semua.

Kalau ade ape2 yang korang nak katakan, boleh luangkan mase dalam meeting dan kita berbincang bersama.

Ini tidak, bila panggil meeting, korang tak nak datang ... lepas bila dah buat keputusan, korang bantai cukop2 .... 

Tak payah ler aku mention siapa ... siapa yang makan cili, dia akan rase pedas.

Bab rasuah ....

Aku rase ... orang yang kate aku makan rasuah tuh lebih banyak makan dari aku ... keh3

Bila orang panggil meeting, tak datang .... bila time makan, dia pulak boleh sampai. keh3

Kata boikot bagai ... tapi bila myteksi buat event ... dia antara orang terdahulu & tergedik gedik dengan staff myteksi ...

So, korang pikirkan lah .....

Setiap yang aku dapat, aku kongsi bersama ... 

Tak payah ler aku nak cite ape yang aku buat, korang bersama dalam group ... korang boleh lihat sendiri.

Ape yang aku nak katekan pada Haters & Batu Api dalam KLTDC, hak korang nak kate ape pon, aku tetap dengan perjuangan aku. Sekiranya aku gagal sekali pon, aku tak pernah menyusahkan korang.

Untuk Batu Api dalam KLTDC khasnya, korang patut malu bile korang masih dalam group, menikmati semua kelebihan ahli, mungkin pakai baju KLTDC yang di beri secara percuma oleh sponsor KLTDC ... sape yang cari ? ade aku mintak bayaran atas servis aku ?

So, korang patut malu dengan diri sendiri bila korang mula melagakan aku dengan orang lain.

Ahlamdulillah ... Aku bersyukor pada Allah kerna aku masih mempunyai team yang kuat dan memberi sokongan pada aku untuk aku terus melalui liku2 kehidupan.

Aku juga bertuah kerna masih ada ahli2 yang support aku.

TERIMA KASIH .....

No comments:

Post a Comment