Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Friday, 24 October 2014

Tunda Tarikh Puspakom

Surat Tunda Puspakom

Salam ...

Kadang2 kejadian yang tak di ingini berlaku di saat kite perlu lakukan sesuatu.

Contoh :

Bila kite dah set appointment untuk masuk puspakom, tiba2 berlaku kemalangan dan teksi kita perlu berada di bengkel.

Jika teksi sedara boleh keluar sebelum tamat tarikh yang sepatutnya anda masuk puspakom, tak menjadi masalah.

Tapi jika teksi anda akan keluar selepas tamat tarikh puspakom, sedara perlu dapatkan surat penangguhan dari JPJ.

Pergi jer ke mana2 cawangan JPJ dan dapatkan surat seperti di atas.

Bagi ler reason kenapa .....

Jika anda tidak membuat / dapatkan surat dari JPJ, anda berkemungkinan akan di denda dari RM200 - RM300.

So, untuk mengelakkan dari denda ... luangkan ler sedikit masa kay...

Tuesday, 7 October 2014

Tour Agen Kencing Pemandu Teksi


Al-kisah ....

Perkara ni terjadi kat kawan aku. Ini bukan copy paste yer.

Kawan aku kenal agen ni dari sorang driver dari group whatsapp Easytaxi. Driver tu offer job dari agen ni sebab dia x boleh nak buat.

Lepas selesai job, agen terus bank in duet bayar pada kawan aku ni. 

Alhamdulillah, lepas tuh .... bertubi tubi job agen tuh bagi kat kawan aku untuk bawak arab.

Mula2 payment on the spot lepas abis job.

Dah lame sket, mula hold 2-3 job punya payment. Kawan aku pon ok jerk. Job masyuk ler katekan.

Sampai ler 1 tahap .... sampai RM2k ... rasenyer dekat 2 minggu dah payment tuh x masuk. Keta nak bayar .... modal nak rolling .... adehhh.

Nasib baik tak gantung duet kengkawan .... kalau tak, mau bergaduh gak bile ko ade job lebey dari agen and pass kat kawan.

Sampai saat aku tulis ni, aku x pasti ler dia dah dapat payment belum, malas aku nak kusutkan pale otak dia dengan pertanyaan tuh.

Ini ler sebabnya aku xnak amik job yang mahukan hutang. Lebey2 lagi dari agen. Dia dah ngap kaw2 .... pastu xnak bayar kite plak. Kalau agen luar negara ? Lagi mampos.

Takat ni .... ade 2 agen yang nak koloberasi dengan KLTDC,  semua nak mintak 2 weeks atau 1 month terms of payment. 

Puiiiii ......

Korang kutip duet pax ... nak on the spot. Bile nak bayar orang yang buat keje, nak lambat2 plak.

Dari aku mengundang masalah..... baik aku x buat, lagi senang. Sekurangnya aku selamat dari penipuan dan tak mengundang kengkawan aku di tipu bersama.

Nasihat aku ialah, janganlah terlalu ghairah dengan job2 yang agen lemparkan. Sentiasa amalkan.....

Cash Only ..... hehe





Monday, 6 October 2014

ADS : Meter Sunlight Untuk Di Jual

Salam,

Sahabat kita ada 1 Set Meter Sunlight ( Meter Kuda ) untuk di jual dengan murah.

Harga asal RM700 ... rasenyer sekarang dah up lagi kot.

Sekarang nak jual 2nd hand dengan harga RM400 sahaja.

Bagi sesiapa yang menggunakan Meter Ah Soh jalan ipoh batu 5 memang sesuai untuk beralih ke meter nie.

Di jamin puas hati ....

Meter Teksi - Sunlight
RM400
Warranty : Lepas pasang kalau x berfungsi, 100% refund kembali.

Berminat? ? Sila direct call owner.

Sazali 
+60182632321
Sms | call