Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Saturday, 6 September 2014

Pengusaha Teksi Yang Bongkak

Salam,

Selama ni aku ingatkan PublicCab adelah kompeni zionist, rupanya ade gak yg seangkatan dengannya. Hehe.

Walaupon PublicCab di kategorikan syarikat zionist, tapi dia x mengeluarkan kata2 yang menghina pemandu, tapi sebaliknya bagi seorang pengusaha tekai yang lupa daratan dan asal usulnya.

Dato Aslah adelah owner kepada kompeni Destination Transport / Comfort cab dan juga memiliki stand di KL Sentral. Dia lupa yang dia dahulunya adelah pemandu teksi juga. 

Orang tua ni dulu di beri amanah untuk memegang jawatan tinggi dalam persatuan pemandu teksi, sebelum dia jadi kaya ler, lepas di tawarkan permit syarikat. .... terus jadi kacang lupekan kulit.

Kami xde masalah anda nak jadi kaya atau makan rasuah, tapi jangan sampai pijak kami yang pernah menaikkan nama anda.

Lihat komen beliau :-

Sumber : Awani

Aku rase org tua ni bengap atau bodow. Kalau Uber menguasai industri teksi, sape yg nak beli teksi dengan dia lagi ? Mane kompeni dia nak pegi ? Ini ler yg terjadi bile orang tua nyanyuk berfikir menggunakan lutut.

Kami xde masalah, kalau Uber di luluskan, baik kami beli kenderaan persendirian and daftar sebagai Uber driver.

1- Insuran murah
2- Perjanjian sewa beli rendah
3- Tak payah pakai proton
4- Tak payah masuk puspakom

Banyak lagi kalau nak di senaraikan. So, sape agaknya yang akan rugi di masa akan datang ??

So, aku nasihatkan sahabat2 yang bakal nak beli teksi,  jauhi lah dari syarikat2 pengkianat pemandu teksi ni.



1 comment: