Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Tuesday, 30 September 2014

KLTDC Family Day on 27 & 28 Sept 2014

Salam ...

Pertama sekali ribuan terima kasih buat MYTEKSI kerana memberi sumbangan di dalam majlis BBQ KLTDC yang di anjurkan di Glory Beach Resorts baru2 nie.

Thanks You So Much !!!


Memang banyak pengalaman & pengajaran yang aku dapat semasa menguruskan majlis tersebut.

Bukan senang nak jadi event planner. Macam2 lagi yang nk di kira sehingga budget x cukop.... adoiiii.

Pengajaran yang aku dapat ialah, manusia cume nak sedap jer .... tapi modal x nak keluar.

Nak minta untuk ikut arahan atau beri kerjasama pon susah. Haishhh.....

Kadang2 aku rase cam x berbaloi jer bile kite bagi FULL dalam 1 perkara, tapi yang lain buat sambil lewa jerk.

Tapi .... Alhamdulillah,  kerna masih ramai yang membantu dan beri kerjasama yang baik sehingga majlis dapat di sempurnakan sehingga jayanya.

Terima kasih pada Mir yang membantu uruskan bahagian makanan.

Terima kasih pada Abg Zali & Shahrul yang sanggop spend mase untuk buat survey bersama. 

Dan juga sahabat2 KLTDC yang turut memberi kerjasama.

Kerana koranglah aku masih bersemangat untuk meneruskan perjuangan nie.

Thank You So Much !!!!

Next Party On December. .......

Nantikan pengumuman nya .....

FOTO MAJLIS :







Amacam ??? Seronok kan kiteorg ??

Berminat nak join KLTDC ??

Whatsapp Saya di 012 2222 421.


Tuesday, 23 September 2014

Tayar Murah Dan Kualiti Di Jamin Terbaik

Salam ...

Hari ni aku nak berkongsi sedikit pengalaman aku dengan korang dalam pembelian tayar.

Sejak bawak teksi ni, aku dah survey banyak kedai untuk beli tayar yang terbaik dengan harga paling murah.

Sebelum ni aku memang dah attach dengan 1 kedai kat ******, selama 4 tahun. Bagi aku tayar dia memang murah dari kedai2 lain. Tayar sahaja kay. Allignment aku x rekemen.

Tapi, baru2 ni ade sorang brader name Wan promote bisnes tayar online dekat aku. Dalam kepala otak aku, takkan ler harga dia boleh lawan harga kedai yang selama ni aku attached. So, aku pon macam endah x endah jer.

Tapi ... bila dia tunjukkan harga tayar 195|55|15 yang biasa aku beli dengan harga RM165 all in ......

WOW ........ Giler Punya Murah.

(Dalam kepala otak aku ...... biar betul brader nie.)

Aku pon terus surf website dia www.mytayar.com 

Memang betul harga yang dia bagi dan dia ade banyak kedai yang attached dengan dia supaya boleh bagi harga & kualiti servis yang memuaskan.

Dia juga offer nak attach dengan KLTDC dan boleh beri diskaun khas untuk Ahli KLTDC. 

PergH ...... dah murah, nak bagi diskaun lagi.

Okies.... xper, biar aku cuba dulu. Betul ke tak brader ni.

Jom Kite Terjah Laman Web www.mytayar.com





Mane2 website pon kena register & log in dulu bro. Hehe. Jangan lupe register dulu sebelum log in yer.



Pastu korang search jenis tayar yang korang perlukan. Macam aku pakai GoodYear 195 55 15.  Korang plak ? Tak tau jenis tayar keta korang ? Ape kate korang pegi kat tayar korang and tengok ape yang di tulis. Senang jer nak pakai web ni, memang user friendly.



Aku dah dapat jenis tayar yang aku nak. RM165. Perghh, memang murah giler bro. Mane nak dapat. Tak caye ? Gi survey kat kedai lain okies.
Kalau dah setuju jangan lupe klik Add Chart.








Ini tayar yang aku dah pilih, dah masuk lam chart.





Kat atas tuh korang boleh tengok berapa kos booking deposit yang korang kena letak untuk secure stock yang telah di book. 
RM8.25 jer kot, bukan mahal mane pon risiko yang korang nak ambil.
Kalau ok, korang proceed untuk checkout.


Fill up details korang untuk booking.



Pelbagai pilihan untuk pembayaran bagi memudahkan kerja korang. Pilih jer yang mane.

The best part .... kalau korang takde kredit kad / online banking, korang hubungi  ( +60 10 77 82927 ). Owner website akan bagi penyelesaian yang terbaik dan memudahkan untuk korang.

Selamat mencuba yer.

Jangan lupa untuk bookmark & share dengan kengkawan korang pasal www.mytayar.com 

HARGA DI JAMIN TERMURAH.






Monday, 15 September 2014

Ini Bukan Servis Yang Kami Tawarkan.





Pastikan bila anda membuat tempahan  teksi, anda sudah pastikan yang barang2 anda muat untuk di masukkan ke dalam teksi.

Pemandu teksi juga haruslah utamakan keselamatan agar tidak mengambil lebih muatan.

Wang ringgit boleh di cari, tapi nyawa hanya pinjaman sekali.

Kami di KLTDC tidak akan melayan permintaan anda seperti gambar di atas.
Kami tidak sesekali akan melanggar peraturan dan membahayakan keselamatan anda.




Wednesday, 10 September 2014

Always Complaint But Not Compliment

TEKSI KUALA LUMPUR 

Salam,

Hari ni aku di hubungi oleh seseorang yang minta pendapat bagaimana nak improve atau control driver yang bermasalah.

Kat sini aku nak share sedikit berkenaan pemandu teksi. Kenapa aku jadi pemandu teksi.

1- Tak nak di kongkong
2- Bebas waktu bekerja
3- Tidak terikat
4- Pendapatan lumayan

Kalau kita asyik nak pikir macam mana nak kontrol, pasti ler mereka ni memberontak, sebab kita halang mereka untuk bebas. Dan kami pemandu teksi bekerja sendiri, bukan dengan syarikat.

Masyarakat sering melihat keburukkan pemandu teksi, walau kesalahan sebesar zarah sekalipon.

Ade lebih 30000 pemandu teksi di KL, adekah mereka semuanya bermasalah ? Hanya segelintir kan ??

Kenapa kita sering membuat aduan ? Pernah tak korang buat pujian di atas kebaikkan yang pemandu teksi lakukan ?

Even SPAD sendiri, akaun twitter nya ialah @aduanspad, nape xde pujianspad ?

Di media pon sering promote, jika ada ape masalah, boleh adukan di sekian2 email atau no. Ade tak diaorg promote, jika ade sebarang pujian, sila hubungi sekian2 no ?

Ini memang sikap manusia, aduan mereka nak terima ... pujian tak nak.

Kalau kita nak improve industri teksi negara di mata masyarakat atau dunia, caranya amat mudah ... banyakkan pujian, tunjukkan setiap kebaikkan yang pemandu teksi lakukan. Hargai setiap effort yang mereka beri setiap hari. Janganlah asyik penghinaan sahaja yang di paparkan.

Walau sebesar zarah sekalipon kebaikan yang kami lakukan, ianya adelah satu langkah kejayaan yang kami tempa.

Ingat .... setiap kata itu adelah DOA.

CONTOH :

Kalau kita nak didik anak kita, hari2 kita marah dia 

"Ko ni jahat sangat, dah besar nak jadi ape ? Pencuri?

Tak ke jadi pencuri budak tuh kalau dah berbelas tahun mendoakannya begitu.

Same ler juga dengan pemandu teksi, kalau dah hari2 korang doakan yang pemandu teksi ni jahat, pencuri, penipu ... tak makbul ke doa tu ? Kalau seorang yang doakan tak per lagi, amik mase yang panjang. Kalau dah berjuta orang ?

Maybe masyarakat tak nampak ape kebaikkan yang kami lakukan.

Nak contoh ?? Amik Nie ....

Katekanlah minimum 1 hari seorang pemandu teksi mengambil 5 penumpang. 

Kelima lima mereka sampai ke destinasi dengan selamat.

Tidakkah anda rasa yang kami ni dah menjaga keselamatan & nyawa anda yang tak ternilai tu ? Jika anda rasa YA ...

Pernahkah anda ajukan kepada @PujianSPAD this driver, saiful HWD 3271 drive me safely and hes a good driver.

Ape yang anda sering lakukan ialah, @aduanspad this fucking driver HBB597 drive like an ass hole. Please take his licence out.

Jika kita sering membuat pujian atau media sering memaparkan kebaikkan, driver2 yang lain juga akan berlumba2 untuk melakukan perkara yang sama supaya mereka akan di kenali.


Mari kita renung bersama kan bersama.

Seorang guru pernah berkata, "Jika kita inginkan perubahan, Kita sendiri perlu berubah dahulu"

Jika SPAD, inginkan perubahan dalam industri teksi, mulakan dengan SPAD sendiri. Cuba wujudkan talian PujianSPAD, promote di seluruh negara. In sha Allah, dunia akan kenali kita.

Sunday, 7 September 2014

Kalau SPAD tak nak bantu Industri Teksi, Jom Musnahkannya


Ape yang sedara Mzam Haron ke utarakan di FB nya adelah benar.

Kenapa kita susah2 nak panjat meeting dengan agensi2 kerajaan jika mereka tak nak membantu kita.

Kenapa kita nak fikirkan nasib pengusaha teksi jika mereka asyik menghentam pemandu teksi.

Kalau Uber di halalkan, baik kita panda kereta kita sendiri dan daftar jadi pemandu Uber. Banyak perkara yang kita x perlu patuhi lagi. Lagi memudahkan hidup. Tak payah pening2  nak buat segala yang sedara Mzam Haron senaraikan.

Mari kita sama2 lingkopkan pengusaha teksi dan jadikan mereka pengusaha kereta terpakai.

Lepas tuh agaknya baru mereka semua ni ade akal nak bantu kita. Tapi bila semua tuh dah terjadi, ianya dah terlambat.

Uber bukan sahaja menjahanamkan industri teksi malaysia, malah memperlekehkan undang2 yang terdapat di malaysia.

Ingatkan selepas 57 tahun merdeka kita akan bebas, x sangka kita terus terusan di jajah oleh bangsa asing.

Salam Merdeka ke-57.

Saturday, 6 September 2014

Pengusaha Teksi Yang Bongkak

Salam,

Selama ni aku ingatkan PublicCab adelah kompeni zionist, rupanya ade gak yg seangkatan dengannya. Hehe.

Walaupon PublicCab di kategorikan syarikat zionist, tapi dia x mengeluarkan kata2 yang menghina pemandu, tapi sebaliknya bagi seorang pengusaha tekai yang lupa daratan dan asal usulnya.

Dato Aslah adelah owner kepada kompeni Destination Transport / Comfort cab dan juga memiliki stand di KL Sentral. Dia lupa yang dia dahulunya adelah pemandu teksi juga. 

Orang tua ni dulu di beri amanah untuk memegang jawatan tinggi dalam persatuan pemandu teksi, sebelum dia jadi kaya ler, lepas di tawarkan permit syarikat. .... terus jadi kacang lupekan kulit.

Kami xde masalah anda nak jadi kaya atau makan rasuah, tapi jangan sampai pijak kami yang pernah menaikkan nama anda.

Lihat komen beliau :-

Sumber : Awani

Aku rase org tua ni bengap atau bodow. Kalau Uber menguasai industri teksi, sape yg nak beli teksi dengan dia lagi ? Mane kompeni dia nak pegi ? Ini ler yg terjadi bile orang tua nyanyuk berfikir menggunakan lutut.

Kami xde masalah, kalau Uber di luluskan, baik kami beli kenderaan persendirian and daftar sebagai Uber driver.

1- Insuran murah
2- Perjanjian sewa beli rendah
3- Tak payah pakai proton
4- Tak payah masuk puspakom

Banyak lagi kalau nak di senaraikan. So, sape agaknya yang akan rugi di masa akan datang ??

So, aku nasihatkan sahabat2 yang bakal nak beli teksi,  jauhi lah dari syarikat2 pengkianat pemandu teksi ni.



Wednesday, 3 September 2014

Akhirnya .. Teksi Budget Di Ayamkan Oleh Persatuan





Manusia ni memang pentingkan diri sendiri, kenapa mesti nak bantu & perjuangkan yg x berkenaan.

Memang sejak azali lagi benda ni dah terjadi.

CTH : KLCC - PAVILION - TIME SQUARE

Dulu stand sane boleh di masuki oleh teksi budget, sekarang ? Semua habis di monopoli oleh teksi eksekutif.

Hanya korang yang rabun dan buta jer percaya dengan perjuangan sesetengah pihak yang pentingkan diri nie.

Sekarang, terjadi pula di KLIA ...

Segalanya hanya untuk teksi biru. Nasib korang ? Jadi ayam sudah ler.... keh3.

Bangkit lah wahai saudara ku, bukalah mata dan minda anda. Sementara aku masih mampu menulis untuk teksi budget.

Sumber Dari :-



Tuesday, 2 September 2014

KLTDC - List Jobs Untuk Bulan August 2014

Alhamdulillah,  

Dengan berkat dan support dari anda semua, KLTDC berjaya meningkatkan jumlah jobs sebanyak +20 dari bulan lepas.

Aku harap, dengan usaha gigih semua kite mampu goyang kaki sahaja kat rumah sambil menunggu alamat airport. Hehe.

Cita2 aku nak merekrut seramai 50 ahli group jobs, in sha Allah ...... ianya akan jadi kenyataan kelak.

Tahniah pada anda semua.

Semoga kita sama2 Kaya & Berjaya.

List Of Jobs :

01082014-1
AG : Tmn Melati - KLIA  (430am)

02082014-1
Johan : Furama Hotel - KLIA  (5am)(SR-RM10)

03082014-3
Riezal : Alam Impian - KLIA  (10am)
Khairi : MK Lumina - KLIA  (4pm)
Hatta : Tropicana - KLIA (430pm)

04082014-7
Azuan : Jln Tun Razak - KLIA (515am)
Khairi : SS 23 - KLIA  (6am)
Wandy : Mid Valley - KLIA  (715am)
Yahya : Kajang - KLIA2  (3pm)
Riezal : Klang - KLIA  (7am)
Ijan : Setiawangsa - KLIA  (8am)(SR-RM10)
Hatta : Bkt Bintang - KLIA2  (130pm)

05082014-1
Yahya : Rawang - KLIA  (2pm)

06082014-1
Johan : Cyberjaya - KLIA2  (9am)(SR-RM10)

07082014-5
Fardeal : Kinrara Residen - KLIA2  (3am)
Azuan : Ampang - KLIA2  (5am)
Fitri : Kajang - KLIA  (730am)
Riezal : Alam Impian - KLIA2 (330pm)
Gurdeep : KLIA - Genting  (3pm)(C-RM20)

08082014-6
Gurdeep : Rawang - KLIA2  (10am)
Mir : Dewan Bahasa - KLIA  (2pm)
Gurdeep : Bangsar - KLIA  (630pm)
Saiful : KLIA2 - Bukit Tinggi  (830pm)
Mir : KLIA2 - MK Lumina  (830pm)
Yuz : PJ 17 - KLIA  (11pm)

09082014-4
Ady : Kg. Baru - KLIA2  (6AM)
Fardeal : G-Tower - KLIA  (630am)
Mir : Kota Damansara - KLIA2  (8am)
Fardeal : Kajang - KLIA2  (2pm)

10082014-1
AG : My Habitat - KLIA2  (730am)(SR-RM10)

11082014-5
Saufi : Shah Alam 27 - KLIA2  (5am)
Riezal : Puchong - KLIA (6am)
Sazali : Damansara Perdana - KLIA  (645am)(SR-RM10)
Fitri : Sungai Buloh - KLIA2  (615am)(Gurdeep)
Riezal : Tropicana - KLIA (3pm)

12082014-2
Riezal : Alam Impian - KLIA (6am)
AG : KLIA2 - My Habitat  (11pm)(SR-RM10)

13082014-2
Gurdeep : Bukit OUG - KLIA  (6am)
Fadzli : Puchong - KLIA2  (645am)

14082014-2
Riezal : Royal Bintang PJ - KLIA  (945am)
Adre : UTM Semarak - KLIA  (3pm)

15082014-5
Sazali : Kepong - KLIA  (3am)
Riezal : Ampang - KLIA2  (7am)
AG : Kg Baru - KLIA2 (9am)(Mir Replace)
Riezal : Tmn Maluri - KLIA  (430pm)
Gurdeep : Kajang - KLIA2 (4pm)

16082014-2
Fadzli : Brickfields - A Famosa Resorts (7am)(C-RM20)
AG : KLIA - Citrus Hotel (835pm)

17082014-7
Saufi : Tmn Desa - KLIA2  (330am)
Johan : Ampang - KLIA2  (615am)(SR-RM10)
Riezal : Kota Kemuning - KLIA  (1230noon)
Adre : Pandan Indah - KLIA2  (5pm)
Fardeal : Jln Gasing - KLIA2  (630pm)
AG - KLIA2 - City Tour - KLIA2 (C-RM50)
Fadzli - KLIA2 - City Tour - KLIA2 (C-RM50)

18082014-2
Shahrul : Tmn Midah - KLIA  (1am)
Johan : Pudu - KLIA  (9am)(SR-RM10)

19082014-6
Yahya : Keramat - KLIA  (230am)(SR-RM10)
Sazali : Desa Villa - KLIA  (430am)
Khairi : SS 23 - KLIA2  (7am)
Azuan : Bkt Bintang - KLIA  (6am)
AG : Jln Ipoh - KLIA  (245pm)(SR-RM10)
Riezal : Denai Alam - KLIA  (5pm)

20082014-3
Saiful : Chinatown - KLIA  (2am)
Saufi : Puchong - KLIA2  (545am)
Riezal : Ken 3 - KLIA  (7am)

21082014-1
Yahya : Pandan Indah - KLIA  (130pm)(SR-RM10)

22082014-7
Shahrul : Tmn Megah PJ - KLIA2  (5am)
Mir : Ara Damansara - KLIA2  (5am)
Khairi : Setia Alam - KLIA  (6am)
Fadzli : Puchong - KLIA2  (630am)
Azuan : Ibis Hotel Pudu - KLIA  (645am)
Sazali : Sri Damansara - KLIA2  (7am)
Gurdeep : Tmn Botanic - KLIA  (4pm)

23082014-2
Saiful : Brickfields  - KLIA  (1am)
AG : Pelangi Utama - KLIA2  (6am)

24082014-9
Azuan : JW Mariot - KLIA2  (1230am)
Sazali : Casa Residency - KLIA  (4am)(SR-RM10)
Azuan : Sri Permaisuri - KLIA2  (5am)
Adre : Jln Binjai - KLIA  (7am)
Riezal : Grid 9 Hotel - KLIA2  (730am)
Adre : Rawang - KLIA  (11am)
Asrul : Ampang - KLIA  (2pm)
Adre : Setia Alam - KLIA (245pm)
AG : Shah Alam Sek7 - KLIA2  (330pm)

25082014-2
Riezal : Tropicana - KLIA (6am)
Mir : Putrajaya - KLIA  (930am)

26082014-5
Khairi : Kota Kemuning - KLIA  (5am)
Riezal : Putra Height - KLIA2  (630am)
Gurdeep : Sunway - KLIA  (7am)
Gurdeep : Puchong - KLIA2  (9am)
AG : Damansara Jaya - KLIA  (11am)

27082014-4
Fitri : Puchong - KLIA2  (5am)
Hatta : Tmn Kinrara - KLIA2  (230pm)
Yahya : Sri Damansara - KLIA  (5pm)
Adre : Kg. Baru - KLIA2  (8pm)

28082014-3
AG :  M-Suite -  KLIA  (2pm)(SR-RM10)
Saiful : Puchong - KLIA  (315pm)
AG : Prima Duta - KLIA  (645pm)

29082014-9
Sazali : Shah Alam  Sek 26 - KLIA  (4am)
Khairi : Kajang - KLIA2  (430am)
Saufi : TTDI - KLIA  (445am)
AG : Setiawangsa - KLIA2  (630am)(SR-RM10)
Gurdeep : Klang - KLIA  (9am)
AG : U9 - KLIA (130pm)(SR-RM10)
Riezal : Bkt Jalil - KLIA  (430pm)
Yahya : Keramat - KLIA2  (430pm)
Saufi : Kota Kemuning - KLIA  (10pm)

30082014-3
Khairi : Kota Warisan - KLIA  (4am)
Yahya : Sri Jati 2 - KLIA2  (10am)
Khairi : Tmn Desa - KLIA  (4pm)

31082014-5
Fitri : Bkt Jalil - KLIA  (330am)
Saufi : Kota Kemuning - KLIA  (530am)
Fardeal : Kajang - KLIA  (750am)
Fadzli : SS1 - KLIA  (8am)(SR-RM10)
Fardeal : Kajang - KLIA  (1pm)

TOTAL - 116 JOBS