Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Friday, 29 August 2014

ADS : Teksi Waja Untuk Di Jual - Sambung Bayar

Salam,

Saya ingin menjual teksi kesayangan yang telah banyak berjasa ini kepada sesiapa yang berminat.

Alhamdulillah, teksi ni masih on the road. Sesiapa yang berminat, boleh kol atau whatsapp No tertera. Tq.


Saiful
012-2222421

Details :

Tahun - 03/2010
Bayaran - RM49/Day | 2 Hari Cuti
Hutang - 14 Bulan Lagi

Spec :

Sport Rim
Hi Lo HWL Adjustable Depan & Belakang
Tartarani NGV by City Ngv (Baru) - 1 Year Warranty (Resit Masih Ada)

Harga Jualan :

RM 10,000 - No Negotiation 
Includes Tukar Nama
Timing Belt Baru
RM600 - Deposit Saman Owner Baru Letak, Kalau ada saman, just info nanti aku setelkan.





Nota Penting :

Ini Teksi 2nd Hand, Tolong jangan harap ianya seperti baru. Calar, kemik semua ada. Gambar takkan dapat memuaskan anda melainkan anda datang lihat sendiri.
Kenderaan masih on the road, elok sedara bawak pomen untuk datang periksa sebelum beli, sebab sy taknak komen ape2.
Nak beli saya jual, tak nak beli saya kayuh laaa.

Thursday, 21 August 2014

Dapatkan Perkhidmatan Teksi Di Hujung Jari Anda

Salam,

Just nak share tips pada pengguna teksi di Lembah Klang.

Jika anda sering berfikiran negatif terhadap perkhidmatan kami, di sini saya nak cadangkan anda menggunakan Aplikasi Teksi / Taxi Application  di smartphone anda. Kelak, anda tidak akan di tipu lagi oleh teksi yang cekik darah atau kaki sembelih.

MYTEKSI - Adelah salah 1 teksi applikasi yang terdapat di Lembah Klang. Dengan sambutan yang hangat, anda juga boleh menggunakan applikasi ini di beberapa bandar besar di seluruh negara. Cth : Penang, Johor Bharu, Melaka, Seremban DLL.

Cari applikasi MYTEKSI di smartphone  anda.

Sila ikuti langkah2 yang di tunjukkan di bawah.

LANGKAH 1 - DOWNLOAD



Pastikan anda download aplikasi yang betul.

LANGKAH 2 - TAXI NEARBY
Dengan applikasi ini, anda boleh melihat ada berapa banyak teksi yang ada berhampiran anda.


LANGKAH 3 - REGISTER AKAUN
Anda perlu berdaftar sebelum menggunakan applikasi ini.
Pastikan smartphone anda menpunyai internet data & gps anda berfungsi.
Sila ikuti langkah2 di bawah.




Sila gunakan Refferal Code : AA948D untuk dapatkan RM5 Diskaun untuk First Ride anda dengan MYTEKSI. 

Tawaran ini hanya sah untuk No HP yang baru berdaftar dengan MYTEKSI sahaja.

So, ape tunggu lagi ??

Kasi download ler .... hehe.





Sunday, 17 August 2014

Rezeki Tak Di Sangka - Niat Tu Paling Penting


Kalau Allah nak balas jasa baik kita, tak payah tunggu akhirat..... mase tu juga dia bagi.

Ini ape yang terjadi pada aku pada Jumaat 15/8 @ 351am.

Mase tu aku tengah lepak makan dengan Shahrul kat Kayu Ara Idaman. Buka pula alamat Myteksi dari Jln Masjid ke Kota Kemuning. Masyukkk tuh. Aku dgn dia bid, aku yang dapat. Alamat bukak api midnight. Huhuuu

Bile pick up kat As Safa, aku tengok cina ni mabuk, adoiii .... pitam aku di buatnya. Aku ingatkan dia masih sedar.... tapi dia duk meracau ... sket2, good night, pastu "are u ok?"

Dalam perjalanan kat LDP, tiba2 dia sentuh kepala aku. Aku terkejut jap.... aku tanya dia, kenape ? U ok ke x ? Dia kate ok. Aku pon jalan macam biasa. Tapi dlm hati dah risau.... kena plak dia lupe jln balik ke atau yg bukan2 plak dia buat. 1 hal plak aku nak melayan. Adehhhh.

Masuk jer kesas hiway, boleh plak dia suruh turunkan dia kat Summit Mall. Dia kate dia dah dapat driver. Dia call Uber. 

What tha fuckkkkk......

Mangkok ni biol ke hape ??? Dia dalam teksi aku, dia leh panggil uber plak pick up dia. Adehhh. ... 

Sebab hati aku pon tak tenang, aku layankan jerk.

Mase kat Summit, dia nak main turun jer. Aku suruh bayar dulu ... RM30. Pastu aku blah, sambil tengok dia duk tercangok atas kon tepi jalan menunggu Uber.

Aku dah fed up, terus balik rumah.

Boleh pulak esok pagi, mase aku nak bawak anak aku gi klinik .... aku perasan ade dompet kat belakang seat. Adoiiji....tekanan.

Benci betul aku kalau pax tertinggal barang. Aku malas nak rembat barang pax nie, tapi nak pulangkan tuh yang jadi lagi malas.

Aku cek balik kontek no dia .... then aku kol. Dia kate, dia dah lupe camner nak kontek aku and bersyukor sebab aku kontek dia untuk pulangkan.

Aku tak mintak ape pon, walaupon polisi PublicCab, driver boleh charge tambang teksi untuk pulangkan barang.

Tapi cina ni memang gentlemen, dia suruh aku bagi akaun no, and terus dia bank in RM200 sebagai balasan. Perghhh... rezeki siot.

Aku memang x jangka sampai banyak tuh. Tapi .... aku suke care dia hargai kejujuran orang.

Korang bayangkan ... ade 2 kad American Express .... Macam2 boleh buat bro. Tapi duet x halal ler.

Bile kite cerita duet x halal nie .... Macam2 akibatnya nanti akan datang kat kite balik. Percaya lah .....

So, nasihat aku ..... berlaku jujur lah semasa bertugas. Jangan terlalu mengharap balasan, sebab nanti kita kecewa. Anggap jer ianya kerja amal .... in sha Allah, Allah akan pulangkan rezeki tuh dengan cara yang lain.

Alhamdulillah. ....

Sunday, 3 August 2014

List Of Job For July 2014 - Total 96

Salam,

Bulan July 2014 adelah pencapaian terbaik buat mase ni dengan mencatat 96 jumlah jobs yg di keluarkan.

Alhamdulillah, dengan support semua ahli, semua pax dapat pulang beraya dengan selamat. Terima Kasih...

List Of Jobs :

01072014-2
Riezal : Cheras - KLIA (645am)
Hatta : Bandar Utama - KLIA (10am)

02072014-2
Mir : KLIA - Quill 9 - KLIA  (C-RM10)
Fitri : Cheras - Genting (430pm)

03072014-1
Fitri : Rawang - KLIA  (6am)

04072014-1
Khairi : Damansara - KLIA  (9am)

07072014-3
Khairi : Cheras - KLIA  (3am)
Fadzli : H. Traders - KLIA  (330am)
Fardeal : UOA Jln Pinang - KLIA  (415pm)

09072014-5
Fardeal : S. Alam Sek9 - KLIA2 (4am)
Sazali : Pelangi Utama - KLIA  (6am)
Jamal : Meranti Jaya - KLIA2  (730am)
Riezal : Kota Sek4 - KLIA  (8am)
Fardeal : Tmn U-Thant - KLIA  (330pm)

10072014-5
Shahrul : Kg Baru - KLIA2  (430am)
Sazali : D. Perdana - KLIA  (6am)
Khairi : M. Damansara - KLIA2  (7am)
Fadzli : Tmn Desa - KLIA  (7am)
Wandy : Sri Permaisuri - KLIA  (8pm)

11072014-1
AG : Kg Baru - KLIA  (630am)(SR-RM10)

12072014-3
Fardeal : Palm Spring - KLIA  (7am)
Sazali : Mutiara Damansara - KLIA  (1030am)
Rosli : Park Royal - KLIA  (1130am)

13072014-3
Shahrul : Puchong - KLIA2  (3am)
Mir : Tropicana - KLIA2  (3am)
Saiful : Setia Alam - KLIA  (3pm)

14072014-3
AG : PJU 1 - KLIA (5am)
Gurdeep : Puchong - KLIA2  (10am)
Wandy : Megan Avenue - KLIA2  (630pm)

15072014-2
Fadzli : SS24 - KLIA  (630am)
Riezal : Puchong - KLIA2  (750am)

16072014-5
Khairi : Damansara Height - KLIA  (630am)
Gurdeep : Damansara Height - KLIA2  (715am)(Mir Replace)
Riezal : Sg Long - KLIA  (10am)
Wandy : UIA Gombak - KLIA  (4pm)
Mir : UOA KL - KLIA  (8pm)

17072014-3
Shahrul : Lembah Maju - KLIA  (430am)
Fardeal : Bangi sek8 - KLIA  (530am)
AG  : Tmn Shamelin - KLIA2  (725am)(SR-RM10)

18072014-2
Shahrul : Rawang - KLIA  (4am)
Mir : KL Town - Genting  (1030am)

19072014-2
Saiful : Jln Gasing - KLIA  (4pm)
Wandy : Tmn Desa - KLIA  (5pm)

20072014-2
Johan : Tmn Desa - KLIA  (4am)(SR-RM10)
Riezal : Setia Alam - KLIA  (1220noon)

21072014-7
Johan : Tmn Desa - KLIA  (4am)(SR-RM10)
Fitri : PJU 1 - KLIA  (5am)
Fitri : BK 3 - KLIA  (9am)
Wandy : Kg Baru - KLIA  (730am)
Khairi : Bkt Bintang - KLIA2  (7am)
Riezal : TTDI - KLIA  (9am)
Fadzli : Serdang - KLIA  (1130am)(SR-RM10)

23072014-6
Johan : SS 1 - KLIA2  (6am)(SR-RM10)
Fadzli : Tmn Melati - KLIA  (6am)(SR-RM10)
Sazali : Kg Baru - KLIA  (9am)(SR-RM10)
Riezal : Setia Alam - KLIA2 (9am)
Fitri : Bangsar - KLIA2 (430pm)
Saiful : Ampang - KLIA  (645pm)

24072014-4
AG : SD 15 - KLIA  (930pm)(SR-RM10)
Fadzli : Bandar Utama - KLIA  (230pm)
Mir : Jln Tun Razak - KLIA  (7pm)
Fadzli : Tan Yew Lai - KLIA  (8pm)

25072014-5
Shahrul : Jln Tun Razak - KLIA  (5am)
Azuan : Shah Alam Sek9 - KLIA  (630am)
AG : Tmn U-Thant - KLIA (8am)(SR-RM10)
Khairi : Kajang - KLIA2  (845am)
Khairi : Puchong - KLIA2 (530pm)

26072014-2
Mir : Pinggiran USJ - KLIA (730am)
Gurdeep : Sri Raja Chulan - KLIA  (1030am)

27072014-1
Fadzli : Mont Kiara - KLIA  (7pm)(SR-RM10)

28072014-5
Wandy : Nilai - KLIA  (5pm)
Wandy : Kg. Baru - KLIA  (430am)
Sazali : Kota Sek 5 - KLIA  (730am)(SR-RM10)
Fadzli : Cheras -  KLIA  (1pm)
Gurdeep : Jln Inai - KLIA  (9am)

29072014-4
AG : Bangsar - KLIA  (545am)(SR-RM10)
Fardeal : Klang - KLIA (815am)
Mir : USJ - KLIA  (430pm)
AG : Tmn Desa - USJ - KLIA (5pm)(SR-RM10)

30072014-6
Riezal : Cheras - KLIA  (730am)
AG : Subang - KLIA  (4am)(SR-RM10)
Sazali : Sri Hartamas - KLIA  (6am)(SR-RM10)
Wandy : Bangsar -  KLIA 2 (6am)
Saiful : Ukay Perdana - KLIA  (2pm)
Mir : Sri Ukay - KLIA  (545pm)

31072014-10
Azuan : Ampang - KLIA  (3am)
AG : KLIA - Bkt Bintang  (930am)(C-RM20)
Gurdeep : Tropicana - KLIA  (830pm)
Saiful : PJ 14 - KLIA  (3am)
Fitri : Swiss Inn - KLIA  (4am)
AG : Sg Long - KLIA (430am)(SR-RM10)
Riezal : Putra Height - KLIA2  (545am)
Mir : Kg Baru - KLIA  (630am)
Azuan : Aman Suria - KLIA  (7am)
Mir : M-Suite - KLIA  (9am)
Azuan : Bkt Bintang - KLIA2  (12noon)
Azuan : Kota Sek 11 - KLIA  (430pm)