Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Thursday, 26 June 2014

KLTDC - Meeting Tergempar Pada 24/6/2014

Ahli KLTDC yang hadir :

1- Saiful
2- Khairi
3- Yus
4- Fadzli
5- Din
6- Shahrul
7- Sazali
8- Fitri
9- Hatta
7- Roman

Meeting Bermula @ 1030PM

==============================================

AGENDA :

1- Keahlian KLTDC 

• Saiful mencadangkan 3 jenis keahlian KLTDC
1- Ahli Non - VIP
- Percuma
- RM30 - Jika nak join tabung riadah & khairiat kematian KLTDC. (Optional)
- Boleh join whatsapp group untuk bertukar pendapat dan bantuan.
- Boleh membeli & memakai sticker kelab. 
- Boleh join segala aktiviti riadah KLTDC. 
2- Ahli VIP - Max 35 orang
- RM15 - Setiap 3 bulan & akan di serap masuk ke whatsapp group Jobs TAXI2KLIA.NET
- Hanya di benarkan untuk ambil alamat Open sahaja.
- RM30 - Setiap 3 bulan. -  Wajib
- RM30 tersebut akan di masukkan ke dalam tabung KLTDC. 
- Segala yang terdapat pada Ahli Non - VIP. 
3- Ahli VVIP - Max 15 orang
- RM90 - Setiap 3 bulan - 9 Quota
- RM30 - Setiap 3 bulan - Tabung KLTDC - Wajib
- Perlu terlibat dalam semua marketing plan yang di tetapkan oleh TAXI2KLIA.NET
- Semua kelebihan Ahli VIP & NON VIP.

• Tabung KLTDC akan di gunakan setiap 3 bulan untuk aktiviti riadah.
• Jika x cukop, setiap ahli perlu menambah untuk sesetiap aktiviti.
• Ahli Non Vip yang nk join aktiviti riadah akan di kenakan bayaran penuh.
• Demi menjaga kebajikan ahli, KLTDC telah mewujudkan group di apps Find My Phone yang mana boleh menjejak setiap ahli jika berlaku kecemasan
• Ahli boleh memilih untuk join atau tidak. Di app tersebut ada panic button yang akan trigger semua ahli yang anda dalam kesusahan.

2- Quota Ahli VVIP
• Masih di kekalkan 3 untuk setiap bulan.
• Setiap ahli boleh topup quota sebanyak RM30 (3 quota) sekali sahaja setiap bulan.
• RM15 dari duet topup tersebut akan di salurkan ke dalam Tabung KLTDC. 

3- Lain2 Isu
• Mir di lantik untuk memegang amanah menjaga tabung tersebut.
• Setiap pembayaran untuk tabung, boleh cari Mir.
• Sticker ahli boleh dapatkan dari Fitri dengan bayaran RM20.


Meeting Tamat @ 1230am








Friday, 20 June 2014

KLTDC - Minit Meeting Pada 18/6/2014

Yang Hadir :
AHLI
1- Saiful (Admin)
2- Mir
3- Fitri
4- Johan
5- Wandy
6- Khairi
7- Shahrul
8- Fardeal
9- Riezal
KLTDC
1- Abg Din
2- Ann
3- Gurdeep

Tidak Hadir :
AHLI
1- AG
2- Yus
3- Faizal
4- Sazali
5- Hafeez

Meeting Bermula : 1030PM
Bil : 1-3

=====================================================

AGENDA :

1- Penubuhan KL Taxi Driver Club (KLTDC) - Non Official

• Ianya terbuka untuk semua pemandu teksi yang join FB KLTAXIDRIVER / Whatsapp Group KLTDC.
• Ahli yang berminat untuk memiliki sticker kereta KLTDC boleh dapatkan dari saudara Fitri.

1.1- Aktiviti riadah BBQ & Mandi manda.
• Lokasi : Sg Congkak
• Jam : 8am berkumpul di Shell batu 9 sblm tol / masjid batu 14
• Hari : Sabtu - 21/6
• Bayaran : RM10 untuk 1 kepala untuk makanan & minuman.
• Tujuan : Untuk merapatkan silaturahim antara pemandu di samping saling kenal mengenal di antara pemandu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

2- Sambungan Projek Taxi Booking

• Penggal percubaan akan tamat, bagi ahli sedia ada yang ingin tarik diri, boleh berbuat demikian tanpa sebarang masalah.
• (Ann) Minta supaya tempoh percubaan untuk Eksekutif & Van di lanjutkan untuk 1 penggal lagi. - (Di Luluskan)
• Bayaran masih tetap RM30 sebulan dan pembayaran akan di kutip untuk setiap 3 bulan. Pembayaran boleh di lakukan melalui bank in ke :-
1- Cimb : 7600256360 Saiful Nizam Ishak
2- Maybank : 164409564127 Nurrasyidah Abd Rahman
Atau :-
Boleh cari aku di tempat yang biasa lepak.
• Bayaran hendaklah di buat sebelum 1 Julai untuk mengelakkan anda di halang dari mengambil Jobs.
• 1/7 - 15/7 jika masih belum membuat pembayaran, akan di kekalkan dalam group, tapi di larang untuk ambil sebarang job.
• 16/7 anda akan di keluarkan dari group job taxi2klia.net jika masih belum membuat pembayaran.

2.1- Quota projek taxi booking. - Serta Merta

• (Riezal) minta agar quota di naikkan.
(Admin) Di sini aku nak explain, jika quota di naikkan, tanggungjawab aku untuk memenuhkan quota setiap ahli akan bertambah. Setiap bulan ape yang paling aku pentingkan ialah untuk melengkapkan quota setiap ahli agar semua ahli dapat pulangan dari setiap pelaburan. Ahli yang dah habis quota masih boleh ambil alamat open.
• 3 quota masih di kekalkan hanya untuk Airport & Genting dari KL.
• Quota tidak akan di tolak dari alamat out station.
• Quota akan di tolak dari alamat yang datang dari Hotline. 
• Quota yang tidak di ambil akan di bawa ke bulan hadapan.
• Hanya 3 quota sahaja di benarkan untuk di bawa ke penggal hadapan.

2.2- Alamat Out station / Tour Job - Efektif Julai

• Ianya akan open dan di jual (bayaran komisyen)
• Komisyen hendaklah di selesaikan selepas habis job. Job lain akan di tahan sekiranya gagal menyelesaikan komisyen selepas tamat tugas.
• Komisyen akan di tentukan oleh Admin & tiada limit.
• Tiada paksaan untuk terima job atau tidak.

2.3- Special Request ( Exora ) - Efektif Julai

• Setiap job special request untuk ke KLIA/KLIA2 & Genting yang memerlukan Exora akan di kenakan komisyen RM10 setiap job.
• Komisyen hendaklah di bayar setiap 1 - 5 haribulan bagi mengelakkan job lain di tahan sekiranya gagal menyelesaikan komisyen pada tarikh di tetapkan.

2.4- Alamat Open - Efektif Serta Merta

• Setiap alamat akan di buka seperti biasa, hanya yang ada quota di benarkan untuk ambil.
• Admin akan remark bila alamat itu akan di Open, jika anda inginkan alamat tersebut, kena tunggu masa yang di tetapkan jika masih belum di ambil.
• Alamat Open akan di bawa ke group KLTDC selepas 1 jam jika tiada ahli yang nak ambil.
• Semua di atas adelah tertakluk kepada berapa banyak masa yang ada sebelum waktu pick up.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

3- Offline Marketing Untuk Projek Taxi Booking

• Setiap ahli berbayar yang bersetuju untuk meneruskan ke penggal kedua adelah di wajibkan untuk turut serta di dalam Offline Marketing yang telah di tetapkan oleh pihak Admin.
• Tujuan offline marketing ini adelah untuk membantu ahli menambahkan job yang sedia ada dan juga price guide untuk setiap job yang bakal datang.
• Setiap material untuk offline marketing hendaklah di tanggung oleh setiap ahli, pihak admin akan sediakan design dan sebut harga yang paling berpatutan untuk semua.
• Offline marketing ini akan di lakukan secara berperingkat setiap bulan di dalam penggal kedua ini.

3.1- Bulan Julai : (1) Sticker Group & (2) Name Kad

• Setiap ahli yang berbayar hendaklah menampal sticker group di cermin belakang teksi. - Wajib
• Sticker kualiti ialah reflector & 3M.
• Name kad akan di berikan setiap orang 2 kotak. 
• Name kad kualiti ialah full color both side & laminated
• Kos untuk Sticker & Name Kad ialah RM50.

3.2- Bulan Ogos : (1) List Harga & (2) Buku Resit

• Design, material & harga masih dalam perbincangan.
• Akan di update Secepat mungkin.

3.3- September : (1) Cop Nama & No Hp

• Masih dalam perbincangan tentang design & harga. 
• Akan di update Secepat mungkin.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

4- Bayaran Tambang Untuk Out Station

• Mengadakan perbincangan dengan semua yang hadir berkenaan tambang teksi yang wajar di kenakan untuk setiap job out station dari utara, selatan & pantai timur.
• Tambang itu akan di muat naik ke laman web untuk menjadi panduan kepada semua ahli.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Semua ahli sedia ada / baru yang ingin meneruskan projek ini di ingatkan sekali lagi yang anda perlu mematuhi apa yang telah di tetapkan dalam meeting pada malam ini. 
Tiada sebarang pengecualian.

Meeting Tamat : 2am

Sunday, 15 June 2014

GrabCar By Myteksi - Habis Madu Sepah Di Buang

Myteksi dengan bangganya menyediakan perkhidmatan terbarunya iaitu GrabCar yang terdapat di applikasi Myteksi / Grabtaxi nya untuk pengguna.


Ape itu GrabCar ?

Ianya adelah kenderaan biasa yang tidak menggunakan meter untuk beroperasi mengutip penumpang di sekitar lembah klang sekarang.
GrabCar menyediakan kenderaan berjenama luar untuk bersaing dengan Teksi Bermeter yang kebanyakkannya beroperasi menggunakan kenderaan nasional ( Proton ).

Jenis Permit ?

Ianya menggunakan permit kenderaan perlancongan / lebih kepada Permit Alibaba / Kereta Sapu. Macam mana kenderaan pengangkutan awam ni boleh beroperasi tanpa meter ? sedangkan teksi yang sedia ada kerap di ingatkan agar menggunakan meter, malah bermacam jenis sticker di paksa tampal di luar dan dalam teksi untuk mengingatkan pemandu / penumpang agar sentiasa Ask For Meter Taxi .
Ape dah jadi dengan SPAD nie ??

Kalau benarlah pemit alibaba ni di benarkan ... boleh tak kami menggunakannya selepas ini ? tak payah pakai permit teksi lagi. Kami boleh beli kenderaan sendiri ikut suka jenis ape dan daftarkan jadi kenderaan perlancongan, seterusnya boleh sapu semua penumpang ... malahan boleh kutip penumpang di airport tanpa perlu Q di bawah padang solar yang panas bagai di salai tuh.

Apekah Kesan GrabCar Kepada Industri Teksi ?

Sahabat sekalian ... mari sini saye jelaskan serba sedikit ikut kefahaman saya.

Myteksi ade kol saya untuk exlain fungsi GrabCar. Katanya ... ia untuk membunuh market UBER yang dah lame bertapak di negara2 lain. So, dia tak nak UBER bertapak di Malaysia.

Cube sahabat sekalian fahamkan, persaingan secara sehat adelah di galakkan. Tak salah kewujudan GrabCar ni kalau dia nak bersaing dengan UBER. Tapi .......

UBER mula bertapak di KL, dia terpaksa promote pada golongan2 elite untuk menggunakan perkhidmatannya. Bukan senang bro nak mulakan sesuatu, so aku tak rase tergugat langsung. Dan aku yakin, sasarannya ialah golongan2 elite ...

GrabCar pula membuat promosi ke atas pelanggan tetap / pengguna teksi bermeter. Mereka menggunakan jalan mudah & singkat dengan mempromosi keta sapu ni kepada pengguna KITA yang mana selama ni kite bersusah payah membantu myteksi mempromosikan applikasi mereka. Korang Paham tak ?

1- Sejak penubuhan myteksi, kite pemandu teksi bertungkus lumus mempromosi applikasi tersebut. Sehingga lah myteksi berjaya dan di kenali. Pahamkan ?
2- Setelah mempunyai beribu pengguna applikasi tersebut, sekarang ni myteksi mempromosikan GrabCar kepada pengguna applikasi myteksi, yang mana sebelum ini menggunakan teksi bermeter. Sekaligus akan menggurangkan job yang sedia ada. Paham ??

Memang harga sembelihnya lebih mahal ... memang takde effect pada teksi budget, tapi macam mana pula dengan teksi eksekutif ? harganya lebih kurang sama .... kenapa tak nak promosi teksi eksekutif aje ??

Bila SPAD umumkan kenaikkan tambang & selaraskan penggunaan TEKS1M, bukankah tambang itu akan jadi hampir sama, dan pada waktu itu .... TEKS1M akan tergugat dengan kewujudan GrabCar nie. 

Kenapa ? Sebab .... myteksi promote pada pengguna teksi bermeter ni untuk menggunakan GrabCar ... Adehhh .... ade paham kaaa ???

Kalau myteksi nak bersaing dengan UBER, sila asingkan applikasi tersebut dan TOLONG jangan promote GrabCar kepada pengguna teksi bermeter.

Kenape Plak Nak Salah ? Same Kompeni Kot ....

Myteksi terminate service beberapa driver kerana mempromosi EasyTaxi, Sebab ape ? EasyTaxi ialah pesaingnya ...

Kita Pemandu teksi perlu bersatu untuk terminate myteksi, Sebab Ape ? GrabCar ialah pesaing kita .... myteksi mempromosi pesaing kita kepada pelanggan kita .... itu pon tak boleh paham kaa brader ??


Akhir sekali, aku nak minta sahabat2 pemandu teksi sekalian agar bersama aku untuk share post ni di wall fb anda dan sila tag rakan2 pemandu teksi yang lain. Kita patut sampaikan info ini sebelum terlambat.

Sila gunakan hashtag #boikotmyteksi sebagai tanda protes. Terima Kasih.

Sunday, 1 June 2014

62 Jobs Telah Di Keluarkan Pada May 2014 Oleh TAXI2KLIA.NET Untuk Ahli Yang Berdaftar

  1. 1/5 - AG : BALAKONG - KLIA @ 1030AM
  2. 1/5 - KWN AG : G TOWER - KLIA @ 930AM
  3. 1/5 - YUS : BK 5 - KLIA @ 11AM
  4. 3/5 - ZIKRUL : PANDAN INDAH - KLIA2 @ 730AM
  5. 3/5 - FAIZAL2 : SUNWAY- KLIA @ 1030PM
  6. 4/5 - SAIFUL : KG. BARU - LCCT @ 615AM
  7. 4/5 - IZUDIN : PUCHONG - KLIA @ 430PM
  8. 5/5 - FAIZAL : SAUJANA PUTRA - KLIA @ 230PM
  9. 6/5 - HAFEEZ : U5 - KLIA @ 515AM
  10. 6/5 - KHAIRI : SRI KEMBANGAN - LCCT @ 9AM
  11. 7/5 - FAIZAL2 : CHERAS - LCCT @ 11AM
  12. 8/5 - KHAIRI : BKT JELUTONG - KLIA2 @ 430AM
  13. 8/5 - KHAIRI : KLANG - LCCT @ 930AM
  14. 8/5 - FAIZAL2 : KAJANG - LCCT @ 4PM
  15. 9/5 - FITRI : KL TOWN - KLIA @ 645AM
  16. 9/5 - KHAIRI : PUCHONG - KLIA2 @ 830AM
  17. 9/5 - MIR : MONT KIARA - KLIA2 @ 9AM
  18. 10/5 - SHAHRUL : BKT ANTARABANGSA - KLIA2 @ 4AM
  19. 10/5 - KHAIRI : KOTA KEMUNING - KLIA @ 130PM
  20. 10/5 - AG : KLIA - KL - KLIA @ 1PM
  21. 11/5 - KHAIRI : SG LONG - KLIA @ 6AM
  22. 11/5 - SAIFUL : SG LONG - KLIA @ 6AM
  23. 11/5 - AG : SG BULUH - KLIA @ 2PM
  24. 12/5 - SAIFUL : KOTA DAMANSARA - KLIA @ 415AM
  25. 12/5 - AG : KAJANG - KLIA2 @ 730AM
  26. 12/5 - FAIZAL2 : KAJANG - KLIA2 @ 6AM
  27. 13/5 - IJAN : KL - GENTING @ 11AM
  28. 13/5 - IJAN : GENTING - KL @ 12NOON
  29. 14/5 - AG : KL TOWN - CITY TOUR @ 1130AM
  30. 14/5 - YUS : KEPONG - KLIA @ 230PM
  31. 15/5 - AG : KL TOWN - KLIA @ 930AM
  32. 15/5 - SAZALI : TMN DESA - KLIA @ 9AM
  33. 15/5 - HAFEEZ : SETAPAK - KLIA @ 1030AM
  34. 15/5 - AG : BALAKONG - KLIA @ 530PM
  35. 16/5 - HAFEEZ : SRI SENTOSA - KLIA @ 3AM
  36. 16/5 - SAIFUL : PJ 19 - KLIA2 @ 3PM
  37. 17/5 - FITRI : OLD KLANG ROAD - KLIA2 @ 615AM
  38. 17/5 - RIEZAL : PUTRA HEIGHT- KLIA @ 1030AM
  39. 17/5 - FITRI : OLD KLANG ROAD - SEREMBAN @ 1030PM
  40. 18/5 - SHAHRUL : CHERAS - KLIA2 @ 230AM
  41. 19/5 - HAFEEZ : DESA PARKCITY - KLIA2 @ 930AM
  42. 20/5 - RIEZAL : SG BESI - KLIA2 @ 645AM
  43. 20/5 - HAFEEZ : PJ - BERCHAM @ 8AM
  44. 20/5 - SAZALI : BANDAR UTAMA - KLIA2 @ 1130AM
  45. 20/5 - YUS : AU 5 - KLIA2 @ 2PM
  46. 21/5 - SHAHRUL : KAYU ARA - KLIA2 @ 515AM 
  47. 22/5 - KHAIRI : PUCHONG - KLIA @ 6AM
  48. 23/5 - MIR : PJ 19 - KLIA2 @ 230AM
  49. 24/5 - SAZALI : KLANG - KLIA @ 4AM
  50. 24/5 - RIEZAL : SETIA ALAM - KLIA2 @ 5AM
  51. 25/5 - YUS : CHOW KIT - KLIA @ 2PM
  52. 26/5 - HAFEEZ : KOTA KEMUNING - KLIA @ 3PM
  53. 28/5 - RIEZAL : SERDANG - KLIA @ 11PM
  54. 29/5 - SHAHRUL : SRI MANJA - KLIA2 @ 445AM
  55. 29/5 - IJAN : PANDAN PERDANA - GENTING @ 
  56. 30/5 - KHAIRI : USJ 16 - KLIA @ 8AM
  57. 30/5 - FAIZAL2 : USJ 16 - KLIA @ 8AM
  58. 30/5 - RIEZAL : CHERAS - KLIA2 @ 8AM
  59. 31/5 - MIR : SETIAWANGSA - KLIA @ 6AM
  60. 31/5 - KHAIRI : DESA SETAPAK - KLIA @ 2PM
  61. 31/5 - FAIZAL2 : JLN PINANG - KLIA @ 245PM
  62. 31/5 - SHAHRUL : TRADERS HOTEL - KLIA @ 430PM



Alhamdulillah Syukur ....

Aku tak menyangka yang projek ni akan begini jayanya ...


Macam yang aku khabarkan dulu, aku dah beritahu ahli2 terdahulu yang projek ni adelah percubaan untuk 3 bulan pertama untuk lihat progress nya. 


Di bawah adelah List Jobs untuk bulan April 2014 :





Tapi aku tak menyangka yang bulan 5 kami mampu mengeluarkan 62 Jobs dalam mase sebulan. Alhamdulillah ....

Aku amat berharap agar projek ni berjaya dan mampu aku manfaatkan pada semua ahli agar modal yang mereka keluarkan berbaloi.


Aku juga dah rancang plan marketing terbaru untuk penggal yang kedua nanti iaitu pada bulan 7. Aku harap semua ahli bersetuju and aku harap strategi itu akan dapat menambahkan lagi hasil untuk semua ahli yang terlibat.


Aku menyeru pada pemandu2 teksi budget yang lain agar bersama sama kami untuk menjayakan projek nie. Peluang masih terbuka untuk 5 orang driver sahaja.


Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi aku di 012 2222 421. Tq