Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Monday, 3 June 2013

Lagi Senang Carik Makan ??

Lagi Senang Cari Makan ....

Itulah motto yang MyTeksi pakai khas untuk pemandu2 teksi Lembah Klang.

Aku dah cuba untuk beberapa hari ... so far aku boleh katekan motto yang di pakai tuh memang benar2 berkesan ... HeHe.

Itu pada aku ler ... pemandu lain aku tak pasti.

Tapi, pada pandangan aku ... kalau driver tuh hanya bergantung pada MyTeksi memang susah ler. Sebab MyTeksi masih baru dan alamat bukan banyak sangat coz alamat hanya akan keluarkan jika anda berdekatan.

So, driver kena ade altenatif lain untuk dapatkan lebih penumpang seperti :-
1- Radio Service 
2- Tepi Jalan
3- Taxi Stand
4- On Call Booking

Biler driver ade semua tuh memang Lebih Senang Ler Nak Cari Makan....... HeH

Application MyTeksi penumpang boleh download dari Google Playstore & Apple Appstore, ianya khas untuk pengguna Android & IOS sahaja. Blackberry takde. HuHuuu

Kelebihannya ialah, penumpang boleh tengok ade berapa banyak teksi yang berada berdekatan dengan anda .. Contoh :-

Application Penumpang

Tapi penumpang kena ingat .. tidak semestinya driver yang ade berdekatan tuh nak pick up bila anda membuat Request.

Care untuk mendapatkan driver accept request anda dengan cepat adelah beri "TIP" .  Ade option tersebut, so .. aku pasti driver yang tamak cam aku ni akan terus berlumba untuk accept request tuh. HeHe ..

Alhamdulillah ... hari ni rezeki aku ade lebih bile aku guna MyTeksi & Radio Service. Bergilir2 aku amik alamat, mana yang bukak alamat berdekatan sama ada MyTeksi / Radio Service .. semua aku sapu. HuHuuu

So, kesimpulan yang aku nak katekan ialah ... korang kena cari banyak altenatif untuk menambahkan pendapatan anda.

Jangan ler buang masa melepak jerk. HeHe.

Contoh Driver Apps :-

Idle Mode

Job Yang Dah Amik Hari Nie


2 comments:

  1. SLm bro,sy ada tbaca ttg info teksi life kt blogspot bro.
    Sy cadang nk tukar keja sbg pemandu teksi.
    Nk minta pendapat dr bro.
    Bole ke survive atau dpt 3k sbln?
    Mula2 kena ambik lesen PSV dulu kan?
    bawa teksi tu kena ada permit kan?camne nk apply?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..
      Saya rase ade dalam posting lame2 camner care nk jd pemandu teksi.

      Ape kate saudara explore dulu semua info yg ade dlm blog nie.

      Kalau ade yg masih x paham, bole ajukan soklan sedare dengan menggunakan saluran2 percuma yg tersedia. Hehe

      Seperti : email, whatsapp atau viber.

      Delete