Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Friday, 2 August 2013

Guest Book For Existing Customer To Complaint & Compliment

Salam,

Iam trying to improve our service quality by adding this Guest Book features.

I hope customer could use this features to help me recognize our weakness & strength so that KLTAXIDRIVER could become 1 of the best taxi booking service in Kuala Lumpur.

This guest book is not for asking a quote price / question, its just for existing customer that already used our service to write a complaint or compliment.

I hope for those that signing My Guest Book can provide all the information i stated so that i could recognize u. Dont worry, i could easily find out because i keep all my customer email, contact no, messaging & etc.

Any signature are not related will be delete immediately. Please use proper language to write. 

NO FOUL LANGUAGE  !!

Sample Info To sign On My Guest Book


Thursday, 25 July 2013

Teksi 1 Malaysia ( TEKS1M )


Bile lah agaknya permohonan aku nak di terima ??

Bile pulak pemilihan seterusnya tu ?? adehhh ..

Ade kawan yang dapat 1 panggilan, ade juga yang dapat 2 panggilan  ...

Aku ?? hampeh ... " miss call " jer laa agaknya ... HeHee ...

So far, aku dengar 2 orang kawan dah di luluskan permohonan dan tengah tungggu mase jer kereta diaorg nak keluar ...

Alhamdulillah .... semoga diaorg akan lebih bersungguh2 untuk bekerja lepas nie. Ape yang aku tau, diaorg ni memang betol2 bawak teksi, so ... memang patut ler dapat permit nie. Jangan macam sebelum ni, orang yang tak bawak teksi dapat permit. Ade pulak dapat permit, tapi sewakan pada orang lain. Adehhh. Tekanan di buatnya bile dengar.

Aku amat berharap agar aku pon dapat permit ni suatu hari nanti. In Sha Allah .... semoga terbuka pintu hati pegawai2 SPAD untuk menerima permohonan aku nie.

Friday, 19 July 2013

Speed Trap @ Sepang KLIA

Salam,

Cube korang perhatikan saman list yang aku dapat dari kompeni (Publiccab).


Kalau korang perhatikan .. teksi2 yang ade dalam list tuh kena saman kat 'SEPANG'. Korang tengok pulak kesalahan ape ?? ' SPEEDING'.

So, ini menunjukkan banyak teksi kena saman buta2 jer kat Sepang. 

Maybe korang tak tau atau buat2 tak tau yang Polis selalu buat Speed Trap kat bawah papan2 iklan sepanjang perjalanan dari Toll KLIA hingga ke simpang ke LCCT. Arah nak ke KLIA yang biasa aku perasan dia tembak, arah balik tak penah nampak lagi.

So, bagi rakan2 seperjuangan semua .... jangan ler di sebabkan tambang RM70 - 80 tuh korang bantai laju2 macam baru keluar dari pit stop. HeHe ...

Tak kire ler kalau penumpang korang nak cepat atau tak ... tapi bile sampai ke tempat yang di nyatakan, perlahankan ler kenderaan tuh.

Biar Lambat Asal Selamat ....

Wednesday, 12 June 2013

ADS : Car Camcorder - RM100

Korang pernah terfikir yang suatu hari nanti bile korang memandu dan tiba2 ada sebuah kenderaan memotong anda sehingga menyebabkan kemalangan ??

Korang pernah terfikir untuk merakam detik2 perjalanan percutian anda bersama keluarga ?

So, Car Camcorder ni ler penyelesaiannya ...

Specifications

car tracking video cam 
Built in 140 degree wide angle lens 
180 degree rotating lens 
270 degree rotating display 

New car tracking video cam with double LED light 

Features:
Main function: Video recorder+Camera+ motion detection
1280X960 image capture
Built in 140 degree wide angle lens
180 degree rotating lens
270 degree rotating display
2.0 inch LTPS high resolution Panel
Built in double LED light
Anti shake mode
Motion detection
Can record while driving
Loop recording
Day and Night selectable modes
Support 32GB micro SD card
Can still record while LCD is off




Contoh Rakaman :


Gambar memang jelas

Boleh rakam suara sekali walaupon x jelas.

Harga memang murah, RM100 untuk bende ni .. memang berbaloi. 

Jika anda berminat untuk memilikinya .. boleh hubungi saya.




RM100
7 Hari Warranty 1 to 1 Exchange
6 Bulan Warranty Kilang
Postage Tambah RM10.
SMS / Whatsapp / Viber - 018 262 7177

Monday, 3 June 2013

Lagi Senang Carik Makan ??

Lagi Senang Cari Makan ....

Itulah motto yang MyTeksi pakai khas untuk pemandu2 teksi Lembah Klang.

Aku dah cuba untuk beberapa hari ... so far aku boleh katekan motto yang di pakai tuh memang benar2 berkesan ... HeHe.

Itu pada aku ler ... pemandu lain aku tak pasti.

Tapi, pada pandangan aku ... kalau driver tuh hanya bergantung pada MyTeksi memang susah ler. Sebab MyTeksi masih baru dan alamat bukan banyak sangat coz alamat hanya akan keluarkan jika anda berdekatan.

So, driver kena ade altenatif lain untuk dapatkan lebih penumpang seperti :-
1- Radio Service 
2- Tepi Jalan
3- Taxi Stand
4- On Call Booking

Biler driver ade semua tuh memang Lebih Senang Ler Nak Cari Makan....... HeH

Application MyTeksi penumpang boleh download dari Google Playstore & Apple Appstore, ianya khas untuk pengguna Android & IOS sahaja. Blackberry takde. HuHuuu

Kelebihannya ialah, penumpang boleh tengok ade berapa banyak teksi yang berada berdekatan dengan anda .. Contoh :-

Application Penumpang

Tapi penumpang kena ingat .. tidak semestinya driver yang ade berdekatan tuh nak pick up bila anda membuat Request.

Care untuk mendapatkan driver accept request anda dengan cepat adelah beri "TIP" .  Ade option tersebut, so .. aku pasti driver yang tamak cam aku ni akan terus berlumba untuk accept request tuh. HeHe ..

Alhamdulillah ... hari ni rezeki aku ade lebih bile aku guna MyTeksi & Radio Service. Bergilir2 aku amik alamat, mana yang bukak alamat berdekatan sama ada MyTeksi / Radio Service .. semua aku sapu. HuHuuu

So, kesimpulan yang aku nak katekan ialah ... korang kena cari banyak altenatif untuk menambahkan pendapatan anda.

Jangan ler buang masa melepak jerk. HeHe.

Contoh Driver Apps :-

Idle Mode

Job Yang Dah Amik Hari Nie


Thursday, 18 April 2013

New Improvement On Malaysia Taxi - Coming Soon

http://www.spad.gov.my/ms/node/1052  - TEKS1M

Taniah buat SPAD coz ade planning untuk buat perubahan pada teksi di Malaysia.

Ape yang menarik berkenaan dengan TEKS1M ni adelah membolehkan penumpang untuk bayar menggunakan kad kredit / debit.

Aku amat berharap agar semua teksi boleh implement sistem ni dalam teksi mereka nanti kerana ianya akan memudahkan penumpang itu sendiri. Jangan ler hanya untuk teksi terpilih sahaja.

Tapi macam mane pula dengan kos pemasangan ?? HeHe, Jangan pihak Bank bantai harga tak hingat dunia sudah ler ... Kah3.

Aku rase teksi baru yang diaorg nak implement maybe teksi di bawah ni coz teksi ni di pamerkan semasa pelancaran & penyerahan 1000 permit individu  pada 24 March lepas.

TEKS1M ???

Monday, 25 March 2013

1000 Permit Teksi Individu Di Keluarkan Pada 24 Mac 2013

Salam,

Pada 24 March 2013 lepas PM, DS Najib telah melancarkan & mengeluarkan 1000 permit teksi individu kepada pemandu2 yang berkelayakkan.

Majlis tersebut telah di sempurnakan di PICC Putrajaya.

Yang Menarik berkenaan dengan cerita ni ialah ... PM keluarkan 1000 permit, Tapi 200 telah di beri siap2 pada hari tersebut .. manakala baki 800 boleh memohon selepas tamat majlis.

Aku tak tau mane datang 200 orang tuh. Ade yang kate semua dari Sunlight. Tapi mase aku pegi sane .. aku ade tgk kompeni lain juga dapat seperti Supercab, Marlis & KUSPA.

Bile diaorg dapat pon aku tak tau ... Aku tahu berita ni pon pada malam 23 March bila kawan aku bagitau. Publiccab cam hampeh ... langsung tak bagitau kat driver pasal event nie.

Bengang gak aku bile takde berita ape2 pon pasal majlis ni akan di adakan.

Jam 1015am aku sampai PICC, aku ingatkan majlis dah bermula sebab kat website dia kate di galakan datang awal and bole dapat "something".

Kat luar PICC tuh ... melambak teksi parking .. PERGHH !!! ... Giler kentang siot. Ade yang sampai bawak family... Adehhh. Ade plak yang datang dari Johor. Keh3.

Sampai kat dalam PICC, aku tengok ramai driver yang masih berlegar2 di dalam PICC. 

Aikk .... dah abis majlis ke ?? rupa2nya .. PM belum sampai... Adoiii.


Suasana Di Ruang Legar

Suasana Di Ruang Legar


Suasana Di Ruang Legar


Aku ronda2 dulu and tengok booth2 yang di buka di ruang legar PICC.

Sampai Jam 11am, aku dah panas bontot .... majlis masih belum bermula. Ada pegawai SPAD kat situ mengatakan yang PM mungkin akan sampai pada jam 1230 Tgh ari.

Adehh ... aku dah hangin ... camner aku nak tunggu nie. Aku ade booking kol 1pm nak pegi F1 Sepang. Kalau aku tau awal pasal event ni, mesti aku dah reject booking tuh. Booking tuh plak xleh nak pass kat orang lain sebab Paul dia nak aku jer bawak dia. Adoiiii.

Terpaksa ler aku beredar dari situ ... musnah ler 1 lagi harapan untuk memiliki permit teksi individu.

Tapi ... yang sedey nye ... 800 baki permit tinggal, yang datang beribu orang ... Keh3.

Dari Atas PICC

Di Perkarangan PICC
Parking Hingga Ke Pullman Hotel

Kedekut tol ler Gov. ni, nak bagi macam tak ikhlas .... cube tak payah limitkan berapa banyak. Tapi hanya beri 1 orang 1 permit. Bagi yang x mampu / x layak .. boleh pakai permit kompeni. Senang kan ?? Semua orang hepii ... HuHuu

Aku ade dengar maklumat mengatakan yang PM nak bagi 8000 permit, tapi SPAD yang xnak keluarkan sekaligus ... Hmm ... Sape yang paling besar nie ??

Bagi orang yang x tau .. diaorg tak salahkan SPAD ... Mesti diaorg akan kate PM yang x ikhlas nak bagi. yang buruk name sape ?? PM jugak ... so, sia2 ler usaha PM untuk memikat hati pemandu teksi. HeHe.

"SOMETHING FREE"

Bakal TEKSI ??

Surat Tawaran

Surat Tawaran

Surat Tawaran
Yang menarik pasal permit kali ni sebab di benarkan mengambil penumpang di KLIA & KLIA 2. Terbaikk.

Taniah ler bagi yang dah dapat yer. 

Sunday, 10 March 2013

Teksi Iswara Untuk Di Jual

Original Picture

Original Picture

TEKSI ISWARA UNTUK DI JUAL!
Harga : Rm7000 - Nego
No : Hwc 89xx
Tahun : 21 April 2008
Warna : Merah Putih
Kompeni : xxxxx
Alasan : Tunggu kereta baru keluar dalam bulan 3

T&C : Sambung bayar dalam 3-4 bulan, lepas tu keta jadi hak milik.
Boleh pakai untuk teksi lagi 4-5 tahun.

Nak info lebih sila hubungi saya di 012 2222 421.

Wednesday, 2 January 2013

Elephant Sanctuary, Kuala Gandah Tour On 31 Dec 2012



Happy New Year,

These are my notes during  tour  with Mr. Bichara family from Abu Dhabi to the Elephant Sanctuary, Kuala Gandah Pahang.



31 Dec 2012 : 10am

Departure from Swiss Inn Hotel in Chinatown to Kuala Gandah. We stopped at the Batu Caves to refill gas and buy food in about 15 minutes and continued on without stopping.

31 Dec 2012 : 11:45am


Weather drizzly rain falling, we safely arrived in Kuala Gandah Elephant Sanctuary and check in at the management office at the entrance.

Admission is free, it is up to visitors to donate or not.

Visitors will be given stickers to stick on their shirts during their stay in the area.

31 Dec 2012 : 12noon


Visiting areas are opened. Tours and elephant feeding can be done at this time.

Food for the baby elephant are sells here:

Bananas: RM5
Cane: RM3

Jungle trekking activities can also be done but we need to get the ranger service. You are advise not to walk in the forest without supervised by the rangers.

Still raining.

31 Dec 2012 : 2pm


Thank God, the rain had started to stop ...

Mother elephants were brought out to the area & bathed by the employee.

Introduction with the mother elephants activity being held, continue with feeding the elephants.


31 Dec 2012 : 2:30pm


Bathing with baby elephant is being held at the river nearby.

Visitors are required to get an orange colored stickers in the office before they can participate in this activity.

Only 100 people are only tolerated bath with baby elephant in one day.

8 to 10 people will be allowed to take a shower together in one session, it will take in 5 minutes per session.

31 Dec 2012 : 3:15pm


Bathing with baby elephant ended.

Activity feed a baby elephant & jungle tracking can still continue until 4:45 pm

31 Dec 2012 : 3:20pm

We head back to Kuala Lumpur without stopping.

31 Dec 2012 : 5pm

We safely arrived at Hotel Swiss Inn Chinatown.

For more info about the tour package : Click Here


Sample Picture Taken On That Day


Entrance Sticker 



Feed Baby Elephant





Walking To Elephant Trail

Elephant Trail Entrance

Visiting Hours

Bathing Mother Elephant

Introduction 

Feed Mother Elephant

Feed Mother Elephant

Q To Bathing Baby Elephant

Bathing Baby Elephant

Bathing Baby Elephant