Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Monday, 17 December 2012

Pemandu Teksi Jumpa Wang Berjumlah AS$900k



Sumber Kosmo Di SINI

Korang tengok muke unkel ni ... senyum jer dia.

Tuh ler orang tua2 kate, " Buat baik di balas baik " tak payah nak tunggu akhirat, kat dunia pun Allah dah bagi. Tengok unkel tuh, dia takmo bagitau ler bape habuan yang dia dapat, tapi dari gaya senyuman dia tuh .. banyak gak. HeHeHe .....

Kes macam ni banyak berlaku dalam dunia. Dalam malaysia pun banyak terjadi, cuma paper taknak cover cerita diaorg atau orang takmo heboh2. Korang cume boleh dengar cerita tuh dari mulot ke mulot sahaja.

Percaya atau tidak kalau aku katekan ade pemandu teksi malaysia terima sebuah kondo bernilai RM400k sebab selamatkan nyawa orang ??? Mesti korang x pecayekan .... sebab tak masuk paper.

Surat khabar kat malaysia ni tak suke cerita pasal kebaikkan pemandu teksi malaysia ... Kalau buruk, laju jer diaorg tulis .. siap Front Page lagik ... Ahaks. Tapi kalau pasal kebaikkan, hampeh ... ruang kecik pun blom tentu diaorg nak masukkan cerita tuh.

Tapi point aku sekarang ialah ... kite kena jujur dalam pekerjaan, tak kira ler ape skali pun. Jangan kita jadi tak amanah ... BERDOSA ....Hidup pon tak senang beb.

Buat unkel nie ... aku salute abis, kalau bende ni jadi kat aku ... ntah ler, sejauh mane iman aku pon susah aku nak kate sebab aku belum pernah uji sebegini. Tapi kalau ujian dalam RM1k aku dah lepas & selamat. Alhamdulillah ....

No comments:

Post a Comment