Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Saturday, 22 December 2012

Kedai Aksesori Kereta Penipu

Salam,

Aku nak cerita sket pengalaman yang menyakitkan hati aku ari ni.

Aku dah lame nak pakai Absober Adjustable, sebab dah tak tahan dengan kemendappan yang berlaku bile aku bawak "muatan" lebih.

Aku dah lame survey kat Mudah Dot My. Ade 1 kompeni ni advertise barang memang murah giler, HUGO Kajang. Korang try search kat Mudah.

Hari ni, setelah sekian lame aku duk survey harge .... aku gi kedai dia kat cawangan Kajang. Aku bukan nak beli absober jerk ... macam2 lagi barang aku nak beli, murah ler katekan.

Sampai kat sane, bende pertama yang aku tanya " Absober waja GAB adjustable bape ?". Sorang lelaki cina jawab " RM950" .. 

Erkkk .......... Aku terkedu japs, sebab aku tengok lam Mudah dia tulis RM800. Aku tanya dia balik, "Nape dalam mudah u tulis RM800" , dengan selambe dia jawab " RM800 punya .. depan saje boleh adjust, blakang x bole " ... Adehhh, terkoner den ...

Aku tanya brand MINES plak, coz lam Mudah dia tulis RM580, pon same gak ... harga dia bukak kat aku RM750.

Aku masih tak puas hati, aku tanya plak lampu blakang waja M5 design .. dalam mudah dia tulis RM160, dia jawab ngan aku RM200 x termasuk pemasangan.

Adehh .. aku dah jem, dengan hampa aku berlalu keluar, KENCING KUAT punya kedai. Elok2 aku nak spend macam2 kat kedai tuh ... hamik ko ... 1 sen pon aku tak bagi kat ko.

So, aku nasihatkan kat korang yang berniat nak menjadi pelanggan kedai ni ... lupekan jer laa okiess, buang mase korang jerk.

KEDAI PENIPU

11 comments:

  1. Bagus2... kwn baru ingat nak pergi... ade leh suggest tak kedai mane bagus... byk nak buat ana punya waja ni... bodykits skali...

    ReplyDelete
  2. Saye tak pasti mane murah ..
    Biasa saye akan survey dulu kat mudah and kol tanya actual price.

    Aksesori sebelum ni saye beli kat gombak Max Auto. Dekat dengan medan idaman.

    ReplyDelete
  3. setuju..kaki kuat kencing kedai ni..harga dlm mudah xkan sama dengan harga kalo dtg kedai..aku suggest jangan la korang pegi kedai ni..

    ReplyDelete
  4. Care dia senang je bro. Before datang message dulu tanye harga. Dah datang kedai tunjuk message 2. Dia x boleh nak ketuk harga dah. Ni same perangai mcm kedai potong la.

    ReplyDelete
  5. Die bukak harga tu..kalau nak beli borong..aku dh beli bnyak barang kat hugo kajang ni. Untuk bisnes.kalau kau beli dalam 4 unit benda yg same baru dapat harga tu..huhuhu

    ReplyDelete
  6. yup....kat iklan diorg ada tulis harga borong dgn harga beli sebijik sebijik.....tp kene message dulu diorang tanya harga barang yg kita nak tu sblm datang.....sbb dia banyak cawangan...lain cawangan selalu lain harga...

    ReplyDelete
  7. hugo mmg kedai penipu..ramai org kajang dah tahu pasal ni..diaorg letak harga ikut suka hati,,tk ikut standard price..aku dah beberapa kali terkena..tp still bg chance lg kt diaorg

    last aku terkena ..aku beli lips honda eg..dia kata rm130 siap pasang..aku byr deposit n order..pastu bila brg dah sampai,,dah pasang..time nk byr,,dia kata rm140 lebih lak,,ada gst bagai,,sebelum tu kata rm130 siap pasang

    tu last aku bg chance kt kedai dia,,smapai skrg aku tk g,..bila lalu kedai dia,,aku tgk org makin kurang,..tk seramai mcm dulu,,maybe ramai dah tahu kot

    ReplyDelete
  8. meme ak pown pernah kena..kedai ini cino BABI punyer,... kencing mcm HARAM..stock banyak sbb xlaku.. area BATU CAVES sebaris POS LAJU....barangan semuo nyer celup..

    ReplyDelete
  9. iklan ca ya nun alip dlm mudah ni semua tipu jer..kalu nak kompem kena kol,usha kancil letak harga rm5k++ sekali kol itu bkan on d road siap on d road 7-8k plak..tu belum tgk keta lagi..

    ReplyDelete
  10. iklan ca ya nun alip dlm mudah ni semua tipu jer..kalu nak kompem kena kol,usha kancil letak harga rm5k++ sekali kol itu bkan on d road siap on d road 7-8k plak..tu belum tgk keta lagi..

    ReplyDelete