Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Tuesday, 18 September 2012

Taxi Ambassador Name Tag

Salam,

Baru2 ni aku hantar motor aku kat bengkel untuk repair. Tapi aku malas nak menunggu, so aku jalan kaki ke stesen lrt terdekat untuk amik teksi balik rumah.

Kat stesen lrt tuh ade laaa banyak teksi tengah menunggu pelanggan ... aku naik teksi Pesona kat depan sekali. Teksi baru HWE, tak pasti ler kalau driver dia baru atau lame.

Aku nampak ade name tag tulis Taxi Ambassador yang di keluarkan oleh Kementerian Perlancongan. Perghh ... Mantaps siot .... memang cun arr name tag tuh.

Aku borak2 dengan pakcik tuh, dia selalu "main" kat lrt tuh jer ke ?? dia kate kalau ade orang nak keluar pakcik pegi ler, kalau takde melepak kat situ jer laa ....

Keh3 ... seorang driver yang memegang name tag Taxi Ambassador duk melepak pusing2 kawasan lrt jerk. Hampeh kromok tol ... sia2 jer pegi kursus and dapat elaun kalau stakat pusing2 lrt. Patutnya orang2 macam ni kena ler lepak kat area di mana pelancong asing ade, dah name pon Taxi Ambassador, kejadah plak melepak kat lrt ... kah3. Macam mane ler diaorg pilih orang2 camnie.

Tapi terus terang aku katekan, aku jeles giler dengan name tag tuh. Ahakss ... cun siot. Mantaps.

Pada driver2 lain yang mane telah menerima kelayakkan tuh ... jalankan ler tanggungjawab anda okies .... tapi kire pakcik tuh ok lagi ler kalau nak compare dengan driver kaki sembelih yang menggunakan name tag Taxi Ambassador. Keh3.

No comments:

Post a Comment