Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Friday, 15 June 2012

Cium Bontot Porsche Cayenne S

Salam,


Hari yang baik buat aku Ahad lalu bertukar jadi malang bila aku kelam kabut nak hantar penumpang aku sehingga aku hilang focus dan menyebabkan teksi aku mencium sedikit bontot Cayenne.


Berderau darah aku beb, bukan calang2 punya kereta teksi aku ni nak gi cium, Porsche Cayenne S gak yang dia minat adoii ....


Pemandu Cayenne keluar and bising2 kat aku, memang salah aku tidak di nafikan dan aku meminta maaf kat dia, kebetulan aku pon nak cepat. Dia tanya macam mane nak setel ?? Aku terfikir, calar walau sedikit tuh takkan aku nak offer RM100 kot kat keta mahal giler tuh ... so, aku cakap dengan owner tuh untuk report polis jer and biar ler dia claim insuran dan aku bayar saman RM300 senang cite.


Memang ler tak di nafikan calar nyer sedikit tapi kalau ikutkan taraf keta tuh, RM100 aku tuh cam takde nilai jerk. Takkan aku nak offer untuk repaint plak ?? bape plak aku nak bayar kalau dia hantar gi service centre ?? mau terkopak lebih dari RM300, sebab tuh ler aku decided biar repot polis jer .. bape dia nak claim nanti biar insuran jer yang tanggung.


Esok tuh dalam jam 11am aku cek kat balai trafik kota damansara ... polis tuh kate takde ape2 repot kemalangan yang membabitkan teksi aku, so aku rase owner tuh malas nak buang mase kot tuk repot polis. 


Aku bersyukur sangat kalau dia tak amik ape2 tindakkan kerna kalau saman pon mau RM300, 3 hari punya gaji bersih tuh .... adehh, bukan senang wooo mau carik duet banyak tuh .. adehh.


Kalau owner keta tuh / kengkawan dia terbace blog nie, aku harap korang sampaikan ler ucapan terima kasih aku kat dia dan aku mintak maaf banyak2 sebab menyusahkan hidup dia pada hari tuh .... aku paham ape perasaan dia bile kite memandu berhati2 tapi org lain pulak buat hal ...


Terima kasih banyak2 sebab tak buat repot, kalau tak parah gak aku nak carik RM300 tuk bayar saman. Alhamdulillah .....



No comments:

Post a Comment