Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Wednesday, 30 May 2012

INFO : Berkenaan dengan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat ( SPAD )

Salam,


Aku just nak share pengalaman aku ke SPAD office putrajaya isnin lepas mase nak renew kad pemandu.


Mase aku nak tunggu giliran, aku ade terbaca notis berkenaan saman. Dia tulis hanya saman PDRM di ambil kira. Adehhh .... Aku dah ler ade saman yang belum setel. Bila giliran aku dia cek IC No dan dapati ade 4 saman atas name aku. Dia mintak aku selesaikan 3 saman tahun lepas dulu baru boleh renew. Nasib baik ler 2 saman tuh kawan aku punya, saman tuh atas name aku sebab teksi yang dia bawak masih atas name aku. Aku cume kena selesaikan 1 saman RM150 jer dan nasib baik ler ade diskaun ... kalau tak melayang gak RM300.


Lepas aku selesai renew kad pemandu, aku sempat bertanya kat khidmat pelanggan dia berkenaan dengan cawangan SPAD kat KL Sentral & Persada PLUS. Katanya, KL Sentral adelah Head Office dan Persada PLUS plak unit penguatkuasaan .... so, urusan renew kad pemandu hanya boleh di buat kat Office Putrajaya sahaja. Temu siasat pulak lepas ni boleh ke cawangan Persada Plus.


So, aku harap info yang aku bagi ni boleh membantu rakan2 yang tak tahu kay. Selamat berkhidmat untuk negara. hehe. Ah ... lagi 1, permit individu untuk teksi budget & kereta sewa masih di bekukan dan hanya permit untuk teksi eksekutif sahaja boleh pohon. Harap maaf. heh.

No comments:

Post a Comment