Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Thursday, 17 May 2012

Biar Jujur Semasa Bekerja

Salam ....


Hari ni aku nak cite sket pasal 1 kes yang terjadi baru2 ni.....


Ade sorang amoii ni aku amik tepi jalan .... dalam teksi memang peramah, aku pon hepi ler bawak dia, siap bagi xtra rm1 buat minum teh ... hehe, aku xde hal semua tuh.


Tiba2 office kol aku kate ade orang tertinggal payung la teksi aku, bile cek ... adoiiii memang ade kat tempat duduk blakang. Aku memang cukop lemah bab biler tinggal2 barang ni, nak memulang tuh letih, tapi kalau ikut law kompeni aku leh charge trip aku untuk pulangkan payung tuh.


Rupa2nya orang yang tinggal payung tuh adelah amoii yang aku amik tepi jalan SS2. Baru aku teringat yang aku ade bagi no kompeni and dia ade resit tulis no keta aku .. tuh pasal dia leh trace aku. Office bagi no aku kat dia and dia kol aku mintak pulangkan payung tuh tapi dia tak kisah biler2 aku lalu SS2 nanti aku leh singgah. Itu yang aku suke orang camnie sebab dia tak memaksa aku.


Dekat seminggu jugak aku simpan payung tuh sebab 3 hari aku demam tak keje .... dia pon tak kol aku tanya pasal payung tuh, tapi dalam hati aku selagi tak pulangkan ... selagi tuh ler hati aku tak senang. Akhirnya semalam aku lalu SS2 and dapat gak ler aku jumpa dia ... dia pon dengan senang hati bile dia dapat kol aku, siap bagi aku aku 1 botol potato chips & cawan cenderamata dari bank dia keje.


Moralnya ialah ... aku tak mengharap ape2 pon actually asalkan dia tak memaksa aku so dengan ikhlas aku akan pulangkan payung tuh. Buat penumpang pulak ... cubalah jadi penumpang yang terbaik & tidak sombong sebab orang yang tak sombong ... bile2 mase pon kite akan menolong. Ringan2 ler bagi xtra kat pemandu teksi .. tak payah banyak, walaupon tak amik belen sen2 .... tuh dah mencukupi, insyaAllah ... driver teksi akan ingat barang anda.



No comments:

Post a Comment