Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Sunday, 29 April 2012

Adekah benar pendapatan pemandu teksi terjejas dengan perhimpunan BERSIH 3.0

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,


Selepas aku membaca 1 kenyataan yang tertulis Angkara BERSIH 3.0 Rally : 36000 Pemandu Teksi Bakal Rugi RM5.4 Juta Sehari? aku rase patut untuk aku keluarkan kenyataan aku sendiri.


Ade 1 kenyataan tuh menarik perhatian aku "RM5.4j tu kalau pakai meter ke tak?" ... lawak kan ?? 36000 pemandu teksi terjejas sebab perhimpunan BERSIH 3.0 di jalankan di KL. Kalau 36000 pemandu teksi memandu di dalam KL, alamat jadi Teksi rally 3.0 ler jawabnyer. keh3.


Tempat pemandu teksi cari makan bukan kat KL jer, banyak lagi tempat lain ... PJ, Damansara, Sunway DLL semua tuh tak terjejas ape ...... nape tak gi carik makan kat sane ?? Lagipon yang menyebabkan pemandu teksi takleh carik makan bukan sebab BERSIH, tapi pihak polis yang menutup jalan sampai aku nak masuk Mid Valley pun terpaksa pusing kat kerinchi bile aku datang dari arah Cheras melalui federal highway.


Lagipun mase aku carik makan kat Damansara tadi banyak jer alamat dari radio Public Cab aku buang2 sebab takde driver nak amik kol ... so, mane pegi semua driver ?? maybe diaorg amik kesempatan ni untuk bercuti setelah berhari2 bekerja. Bukan senang nak cuti bile dah jadi driver teksi nie.


Kalau jalan2 yang ada tidak di tutup, aku yakin pemandu teksi boleh carik makan kat KL tuh, coz aku yakin kite semua tahu selok belok KL dan tahu jalan mane yang kite nak amik kalau berlaku kesesakkan.


Alhamdulillah ... rezeki aku hari ni takde berkurangan ... malah bertambah lagi ade ler, bukan nak takbur ... tapi macam2 care kite boleh carik rezeki secare halal kalau kite tahu carenye. Work smart, dont work hard. hehe ...



No comments:

Post a Comment