Disclaimer :

OUR MISSION
To offered you a Clean & Comfort Taxi to enjoy a Safe ride when you travel with us.

OUR VISSION
To be the best Budget Taxi service in Kuala Lumpur.

Tuesday, 18 October 2011

Kedai Spare Part Kereta Pembohong

Kat sini aku nak cite sket, kiteorg driver teksi nih memang tiap2 bulan akan service keta. Biasanya kiteorg akan beli barang sendiri & antar bengkel tuk service.


Aku biasa keje kat area PJ, so ... aku malas ler nak beli kat KL, walaupon sebelum ni aku biasa beli kat Weng Huat ( Pekeliling ). Sebab jauh kan ... so aku gi beli kat kedai yang member aku rekemen, P.H. Auto kat Sea Park.


Mula2 tuh harge dia yang bagi memang memuaskan ler walaupon yang semurah Weng Huat, tapi bile korang dah lame beli kat situ and bile korang dah mule percaye dengan dia, dia mule main harge tanpa korang sedar. Aku bukan cakap kosong kay, aku ade bukti. huhuuuu


Bulan lepas dia kate harge minyak naik, aku leh trime ... tapi bulan ni dia naik lagi, mane aku tak hangin. Nasib baik aku ade simpat resit lame, aku tunjukkan kat dia. Dia dengan muke marah, dia nak pulangkan duet aku & kate bulan ni jer ... bulan depan tak leh. Aku terus tolak & itulah kali terakhir aku akan beli barang kat situ.


Aku cite ngan apek pomen kat bawah pokok SS2, dia pon kate bende yang same. Bile kite mule dah percaye P.H. Auto, dia mule main harge tanpe kite sedar. Tapi masalahnye dia nak tipu kiteorg yang tiap2 bulan beli barang yang same. adehhh ... koyak tol. Nak untung pon agak2 ler apek ... jangan macam ni ler kay.


So, aku nasihatkan korang .... jangan ler sesekali korang singgah lagi kedai spare part penipu kat SeaPark yang bername P.H. Auto.


BUKTI ??? Haaa .... tengok kat bawah




Monday, 17 October 2011

NGV Sequential System

Salam Semua,


Kat sini aku nak share sket pasal NGV Sequential System.


NGV Sequential System kebanyakkan di gunakan pada Proton Waja Campro & Saga BLM. Ia menggunakan sistem komputer box same cam sistem injection. System Sequential ni leh auto tukar dari gas ke petrol bile gas anda habis, itu adelah yang aku tau ler. kalau korang nak tau lanjut, leh ke SINI . System ni sensitif siket, kalau korang menggunakan system nih, jangan ler sesekali korang "jump" bateri / semase korang nak tukar bateri keta, korang kena cabut dulu fius yang connect ke komputer box tuh. Takut nanti litar pintas boleh buat ECU korang terbakar.


Ape yang aku nak bagitau kat korang sini ialah, kalau nak pasang NGV Sequential nih, pasang ler kat authorized dealer seperti PATCO, GAS EMAS / CITY NGV. Jangan sesekali korang pasang system sequential ni kat kompeni name MEGATECH. Kompeni ni beroperasi kat Kepong KIP. Mereka menggunakan barang2 yang di ambil dari PATCO, cume care pemasangan & wiring yang di buat oleh mekanik  terlalu teruk sehingga akan menimbulkan kerosakkan pada ECU / komputer box system ngv anda. Harga untuk 1 ECU bukan murah, kurang2 RM1k di perlukan untuk ganti ECU baru.


Ape yang aku ceritakan bukan sengaja untuk memburukkan kompeni kat atas, tapi ini adelah kenyataan yang aku sendiri alami. Nasib baiklah PIC kat PATCO ( En. Faizal ) orang yang bertimbangrasa, boleh gak ler dia bagi special diskaun kat aku mase aku tukar ECU & repair balik wiring yang teruk di buat oleh Megatech.


FYI, system sequential tidak boleh di service oleh bengkel2 lain seperti system Mixer. So, korang kena ler tau kat mane / ape kompeni yang korang pasang kay.


CONTOH ECU & FIUS :




Sunday, 9 October 2011

How To Make A Booking

Step 1 
Check out our price listed on our blog here.


Step 2
If you couldn't find your destination on our listing / you have any queries, you can contact us with any method below
  • Call / SMS 
  • Email
  • Facebook 
We will try to respond as soon as possible.

Step 3
If u agreed with the price quote for you, u can start make a booking by providing information below.
  • Name
  • Contact No ( Mobile Phone )
  • Full Addresses ( Where To Pick Up )
  • Date & Time
  • Place To Go
  • No Of Passenger
  • No Of Luggage 
Step 4
You must ensure that you make a booking at least 3 hours before departure, so that easy for us to arrange a good taxi for you.

Step 5
Waiting for our confirmation that we have received your booking.


Note :
Please bear in mind that we are trying our best to arrange your booking, because we don't want simply send a poor taxi condition for you during your journey with us. Customer satisfaction is our 1st priority.

Monday, 3 October 2011

Budget Taxi Fare In Kuala Lumpur

Starting from the 1st August 2009, the government already approved to increased the taxi fare in KL.

All taxi that already changed to new taxi fare must go to Puspakom to do inspection and Puspakom will put security tagged at the meter so that the meter could not be modified by the taxi driver.

For all KL Taxi user, please don't feel been cheated if u seen the meter has the white tagged with "P" logo on it. If u guys say the meter is fast, yes it is especially when traffic jam.

So, please don't take taxi if u really could not accept the new taxi fare




Below are the Taxi Fare In KL

Before

First 1km - RM2
First 2Minutes - RM2

Every 150Meter - RM0.10

Every 45Seconds - RM0.10 

1 August 2009


First 1km - RM3
First 3Minutes - RM3

Every 115Meter - RM0.10
Every 21Seconds - RM0.10



p/s - if the taxi moving, the meter will calculate by distance and if the taxi stop, the meter will calculate by time and it will auto accumulate.


RM12 extras will be charge for go to airport

RM2 will be charge for all call by phone / radio.

50% extra will be charge on midnight ( 12midnight to 6am ) and it will auto calculate by the meter. 

Please Note :
 

RM1 for using taxi boot / trunk will not be charge anymore
 
RM0.30 ( 3 person ), RM0.40 ( 4 person ) will not be charge anymore for extra passenger.

Taxi Booking For Klang Valley Area

We pleased to informed you that we do accepted booking for short distance / klang valley area. The extra charges will be imposed for all booking made with in klang valley area. The charges as per below rates :-


Booking Charges :


RM 10 - For from / to any area that didn't mention below to anywhere with in klang valley
RM 14 - For from / to Semenyih, Ulu Langat Bt 10 Above, Klang Area, Rawang, Shah Alam U9 Above
RM 20 - For from / to Port Klang


The charges will be total METER + Booking Charges.


Please checked metered rate HERE